Maraş ve 19 Aralık şehitleri anıldı

HDP, Adana ve Adıyaman'da Maraş ve 19 Aralık katliamında yaşamını yitirenleri andı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Örgütü ve HDP Adıyaman İl Örgütü, Maraş ve 19 Aralık katliamlarında yaşamını yitirenleri andı.

Adana'da HDP il binasında yapılan toplantıya çok sayıda partili katıldı.

HDP İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, "Türkiye yakın siyasal tarihi bir inkâr ve imha tarihidir. Acıların, katliamların, sürgünlerin yaşandığı tarih halkların, hakikatin değil egemenlerin tarihidir. Kendi tarihsel yaşanmışlıklarıyla yüzleşmeyen bir devlet geleneğiyle karşı karşıyayız. Yüzleşmek, hesaplaşmak ve kabul etmek yarınlara bırakabileceğimiz en büyük mirastır. Maraş Katliamı’nda yaşananların tam bir hukuk garabetidir" dedi.

Cezaevi katliamı olan 'Hayata Dönüş Operasyonu'na da değinen Karakış, "Dün olduğu gibi bugün de cezaevlerinde izolasyon ve tecrit devam etmektedir. Bu durumdan kaynaklı açlık grevleri eylemleri giderek artmaktadır. Çok geç olmadan cezaevi koşularının insanileştirilmesi gerekmektedir" diye belirtti.

ADIYAMAN

Maraş Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle HDP Adıyaman İl Örgütü il binasında da basın toplantısı düzenledi. Katliamda yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu.

HDP İl Eşbaşkanı Mehmet Ali Alataş, "Bu katliamı yapanlar ve yaptıranlar tarih önünde mutlaka bunun hesabını verecektir” dedi.