Mayıs Ayı Şehitleri İsviçre'nin 3 merkezinde anıldı

Faşizme karşı devrim ve özgürlük mücadelesinde Mayıs ayında şehit düşen öncü kadrolar İsviçre’nin Aarau, Solothurn ve Cenevre kentlerinde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

İsviçre Şehit Aile Kurumu (KOMAV) tarafından düzenlenen anmalarda şehitlerin anılarına bağlılık sözü verilirken onların mücadelesine sahip çıkmanın önemi aktarıldı.

SOLOTHURN

Kürt halk meclisi tarafından şehit yakınları ve Kürdistanlıların katılımıyla düzenlenen anma Mayıs ayında şehit düşenler ile Zap, Metina ve Avaşin'de yakın zamanda işgale karşı verilen direnişte şehit düşenler anısına  1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

CDK Eşbaşkanı Kaya Demir  yaptığı konuşmada  Kürdistan'da Türkiye'de devrim ve özgürlük mücadelesi verenler şehit düşen öncülerin direniş geleneğini sahiplenmiştir.' 

Kaya mücadeleyi sürdürenlerin mücadeleyi direniş alanlarına taşıyarak direnişi yükselttiklerini ve faşizme karşı güçlenerek mücadeleyi zafere taşıyacaklarını söyledi.

Yapılan konuşmanın ardından Mayıs ayında şehit düşen devrim ve özgürlük mücadelesinin öncü kadrolarının mücadele yaşamları hazırlanan slayt ile gösterime sunuldu.

Anma 'Şehid namırın' sloganlarıyla sonlandırıldı. 

AARAU

İsviçre’nin Aarau Kantonunda yaşayan Kürdistanlılar Mayıs Şehitlerini andı.

Lenzburg'da bulunan Kürt Toplum Merkezinde (CDK) yapılan anma saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşundan sonra Aargau CDK sözcüsü Emrullah Bingöl bir konuşma yaptı. BİNGÖL “Şehidler ayıdır mayıs ayı. Leyla Kasım'dan, Ozan Mizgin’e İbrahim Kaypakkaya'dan Demizler'e, Haki Karer'den, Halil Çavgun’a, Mahir Çayan'a yüzlerce devrim neferi bu ayda yıldızlaştı. Onların mücadelesi yolumuzu aydınlatıyor” dedi

İsviçre Şehit Aileleri Komitesi (KOMAV) adına bir konuşma yapan Tahsin Farkin ise başta Mayıs ayında şehit düşen devrimci önderler şahsında bütün şehitleri anarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: "Özgürlük mücadelesinde yıldızlaşan yüzlerce yoldaşımız var. Onlar bize büyük bir mücadele mirası bıraktı. Bizim temel görevimiz o mirasa sahip çıkmaktır."

CENEVRE

Kürt Toplum Merkezinde düzenlenen anma da devrim özgürlük mücadelesinde Mayıs ayında şehit düşen öncü kadrolar şahsında 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

CDK Cenevre Eşbaşkanı Salih Sağlam tarafından anmada yapılan konuşmada Mayıs ayının şehitler ayı olması dolayısıyla şehitlerin anılarına bağlı kalınmasının önemine vurgu yapıldı. Sağlam şöyle konuştu: "Bizler nerede olursak olalım şehitlerimizin mücadele azmini örnek alarak onların mirasına layık bir şekilde mücadeleyi sahipleneceğiz"

İşgalci Türk ordusunun 27 Ekim 2020’de Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği hava saldırısında şehit düşen HPG Komuta Konseyi Üyesi Sinan Dersim'in de (Dalokay Şanlı) anıldığı anma 'Şehid namırın' sloganlarıyla sonlandırıldı.