Mezopotamya İnançlar Platformu: Herkesi yürüyüşe çağırıyoruz

Mezopotamya İnançlar Platformu, Türk devletinin hedefinin Kürt soykırımı olduğunu belirterek, "Herkesi 14 Ağustos yürüyüşlerine katılmaya çağırıyoruz" dedi.

Mezopotamya İnançlar Platformu, Türk devletinin saldırılarına karşı yarın düzenlenecek yürüyüşe ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Türk devletinin Kürdistan’ı işgaline karşı, Mezopotamya’nın kadim halkları ve inançlarının her zamandan çok dayanışmaya ve birlikte mücadelesine ihtiyaç duyulan bir süreçten geçiyoruz" denilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

"İnsanlığın önemli yapım ve yaratım faaliyetlerinin gerçekleştiği Mezopotamya coğrafyası ve Kürdistan, işgal altında siyasal, toplumsal, kültürel, kadın ve ekolojik kırımlar yaşıyor. Türk devleti Mêtina, Zap ve Avaşin başta olmak üzere Başûrê Kurdistan’ ı uluslararası hukuku ihlal ederek, her tür insani değeri yok hükmünde görerek işgalini sürdürmek istiyor. Gerillanın 15 Ağustos direniş ruhu olmasaydı, 2014 DAİŞ saldırısı döneminde olduğu gibi çoktan Hewlêr'e dayanmış olacaktı. Türk devleti, Kürt ve Kürdistan adına ne varsa ortadan kaldırmak ve tüm Kürdistan'ı işgal etmenin stratejisi ile hareket ediyor. Bu amaç doğrultusunda, Maxmûr mülteci kampındaki sivil halkı ve Êzidî halkımızın kutsallarını her gün savaş uçaklarıyla bombalayarak Kürt soykırımını tamamlamak istiyor."
Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Türk devletinin Kürdistan’da kesintisizce sürdürdüğü katliam ve soykırım politikaları ile yetinmediği, topyekûn saldırı ile bir bütün Kürdistan’ı işgal etmenin stratejisi ile hareket ettiği bilinmektedir. Bu stratejisinde başarılı olmak için Kürtler arası savaşı körüklemekte, kimyasal silahlar kullanmakta, her tür savaş suçu işlemekte sınır tanımamaktadır. Bakurê Kurdistan işgalini, Rojava ve Başur'a yayarak 21. Yüzyılda Kürtlere soykırımı yaşatmak istiyor. Savaşın, işgalin ve soykırımın halklarımıza ve inançlarımıza dayatıldığı bu süreçte, Mezopotamya halklarını ve inançlarını, Türk devletinin saldırıları ve işgaline karşı Kürdistan’ın kazanımlarını ve Kürdistan’ı savunmaya çağırıyoruz.

'YÜRÜYÜŞE KATILMAK İNSANLIK GÖREVİDİR'

Türk devletinin katliam, saldırı ve işgaline karşı Avrupalı dostların 14 Ağustos’ta organize ettikleri Düsseldorf DEFEND KURDISTAN yürüyüş ve mitingine güçlüce katılmak tüm Kürdistanlıların, demokratların, devrimcilerin ve inanç sahiplerinin insanlık görevi olmaktadır.

Avrupalı dostların ve Avrupa'daki Kürdistanlı kurumların oluşturduğu Kürdistanı savun mitingine Süryani, Alevi, Êzidî, Yarsan, Horam ve Demokratik İslam Hareketinden oluşan Mezopotamya İnançlar Platformu olarak tüm halklarımızı işgali, faşizmi ve diktatörlüğü birlikte yenmeye davet diyoruz. Biz Mezopotamya İnançları olarak nasıl ki dünün Firavun ve Nemrut’larına karşı toplumu iyide, güzelde ve doğruda buluşturmuş, hak, adalet ve özgürlük arayışçılığında toplumun yanında olmuşsak, bugün de işgale, tecrite ve faşizme karşı Kürdistan’ı savunmayı tarihsel misyonumuzun gereği biliyoruz.
Bu temelde Kürdistan’ın işgaline, soykırıma, tecriDe, faşizme dur demek ve Kürdistan’ı savunmak için herkesi 14 Ağustos yürüyüşlerine katılmaya çağırıyoruz.

Mezopotamya İnançlar Platformu olarak savaşa karşı barışı, faşizme karşı demokrasiyi, doğa ve tarihi yıkıma ve talana karşı ekolojiyi, erkek egemenlikçi devletli sisteme haktan, adaletten ve özgürlükten yana olduğumuzu haykırmak üzere kendisine insanım diyenlerle birlikte Düsseldorf’ta olacağız."