Misilleme Timi’nden Türk polisi ve MHP’ye yönelik eylemler

YPS Şehit Xemgin Roj Misilleme Timi, Şırnak’ta polisleri, Amed’de faşist MHP il başkan yardımcılarını hedef alan eylemler gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Şehit Xemgin Roj Misilleme Timi, “Dem Dema Azadiyê ye” hamlesi kapsamında Şırnak, Cizre ve Amed’de bir dizi eylem gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Kürdistan ve Türkiye kentlerinde işbirlikçiler, ajanlar, polisler, bekçiler, AKP ve MHP yandaşları ile devlet kurumlarını hedef almaya devam edeceklerini belirten Misilleme Timi, üç kentteki eylemlerini şöyle sıraladı:

9 Mayıs gece saat 03:00’da Şırnak’ın Bahçelievler mahallesinde emniyet binası arkasında üyelerimiz işgalci devletin TEM kurumuna bağlı bir polise ait aracı hedefleyerek molotoflarla vurdu. Gerçekleştirilen eylem sonucunda polis aracı kullanılamaz hale geldi.

Üyelerimiz Cizre’de Newroz haftası boyunca Newroz kutlamalarına katılan halkımızın öz savunmasını gerçekleştirerek işgalci Türk polisine karşı birçok etkili eylem gerçekleştirdi:

21 Mart günü saat 22:00’da Cizre’nin Nur Mahallesinde Newroz kutlamalarına müdahale etmeye gelen polis araçlarına yönelik eylem gerçekleştirdi. Polis araçları birçok koldan molotoflarla vurularak darbelendi.

20 Mart günü üyelerimiz mahalleye girmeye çalışan zırhlı polis araçlarına yönelik saldırı eylemi gerçekleştirdi. Bu eylemde 3 zırhlı polis aracı darbelenerek alandan uzaklaştı.

20 Mart günü saat 20:00’da ise Cudi mahallesinde üyelerimiz polis araçlarına yönelik molotof kokteylleri ile eylem gerçekleştirdi. Yine saat 21.00’de polislerin toplandığı anda üyelerimiz ses bombaları ile etkili bir şekilde vurdu. Araçlarından inmeye çalışan polisler ise havai fişeklerle vuruldu.

10 Nisan günü saat 21:24’te Amed’in Kayapınar ilçesi Gaziler caddesi üzerinde seyir halinde olan faşist çete MHP il başkan yardımcıları Şevket Toprak ve Ekrem Zazaoğlu’nun içinde bulunduğu araç hareket halinde iken ferdi silahlarla vuruldu. Eylem sonucunda araç darbelendi. Birim üyelerimiz sağlam bir şekilde güvenli alanlarına ulaştı.”