MLKP 15 Ağustos’u kutladı

MLKP Hüseyin Demircioğlu Akademi Komutanlığı, PKK’nin “15 Ağustos Atılımı ve zaferini tüm Kürt halkına” kutladı.

PKK tarafından Türk devletine karşı ilk kurşunun sıkıldığı gün olarak bilinen 15 Ağustos 1984 Atılımı’nın yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan MLKP Hüseyin Demircioğlu Akademi Komutanlığı, “Yoldaş parti PKK’nin 15 Ağustos atılımı ve zaferi tüm Kürt halkımıza, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan yoldaşa ve onun önderliğinde bugüne dek sömürgeci faşizme karşı savaşan PKK’li yoldaşlarımıza, Kürdistan özgürlük mücadelesi şehit ve gazilerine, yurtsever tutsak yoldaşlara kutlu olsun” dedi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “15 Ağustos’ta sıkılan ilk kurşun; inkarcı, soykırımcı, politikalarla Kürt halkının direniş ruhunu ezip yok etmek ve köleleştirmek isteyen zihniyete sıkılmış kurşundur.

15 Ağustos aynı zamanda, 12 Eylül faşist darbesinin topyekün imha, yok etme, ezme politikalarının karşı sıkılmış kurşundur. Atılan o ilk kurşun, Kürt devriminin ateşleyicisi olduğu gibi, Kürt kadınının da özgürlük mücadelesine giden yolda döşenen taşların ilki olmuştur.15 Ağustos’ta sömürgeciliğe sıkılan o ilk kurşunla tutuşturulan özgürlük ateşi, dört parça Kürdistan’da ödenen binlerce, onbinlerce şehide rağmen Avaşîn’de, Metina’da, Zap’ta, Garê’de, Serhat’ta, Botan’da ve Dersim’de yanmaya devam ediyor.

Kürt halkımızın onurlu evlatları olan Kürt özgürlük gerillaları, ölümsüz Agit yoldaşın komutanlığında, yüksek irade, büyük bir savaşçılık, umut ve kararlılıkla sömürgeci faşist Türk devletine, emperyalistlere karşı dört parça Kürdistan’da savaşıyor. Bugün Kürt halkının düşmanlarıyla işbirliği yaparak bir kere daha ihanet saflarında yer almaktan çekinmeyen KDP güçlerine rağmen gerillalar özgür alanları savunmaya devam ediyor.

15 Ağustos’ta yakılan o ateş, bugün sömürgecilerin “Çöktürme Planlarına” rağmen Kürdistan’ın dört bir parçasında harlanarak devam ediyor. Sömürgeci faşist rejimin yenemediği bu direniş ruhu, aynı zamanda Türkiye/Kürdistan birleşik devriminin zaferi yolundaki savaşıma da ilham olmaya devam ediyor. Birleşik devrim savaşımımız bugün; Kürdistan dağlarında Kürt özgürlük gerillasıyla komünist/devrimci gerillaların omuz omuza yürüttüğü savaşımda, kentlerde birleşik devrim milislerimizce sürdürülmeye devam ediyor.

15 Ağustos’u yaratan başta komutan Agit yoldaş şahsında, devrim-sosyalizm şehitlerimize söz veriyoruz ki sömürgeci faşist Türk burjuva devletinin tüm kalelerini yıkacak ve birleşik devrim bayrağımızı göndere çekeceğiz.”