PAJK’lı tutsaklar: Zindan ruhu canlandı!

Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ndeki PAJK’lı tutsaklar, tecrit kaldırılana kadar eylemde olacaklarını duyurdu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için PKK ve PAJK’lı tutsakların Kürdistan ve Türkiye cezaevlerindeki açlık grevi eylemleri devam ediyor. Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde rehin bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 44’üncü girerken, Gebze, Patnos, Kandıra, Bakırköy, Diyarbakır D ve Tipi, Van ve Edirne cezaevlerinde bulunan 42 tutsağın 16 Aralık’ta başlattıkları süresiz-dönüşümsüz grevleri 5’inci gününde. Elazığ Kadın Cezaevi’nde bulunan 6 kadın tutsağın açlık grevi eylemleri ise 49 gündür sürüyor.

'SESSİZ KALMAYACAĞIZ'

Diyarbakır E tipi Cezaevi’nde bulunan PJAK’lı tutsak kadınlar, açlık grevi eylemlerine ilişkin bir mesaj yayımladılar. Mesajlarında Leyla Güven’in eylemini selamlayan tutsaklar, faşizmin ölüm dayatan saldırıları karşısında özgürlük tutsaklarının sessiz kalmayacaklarını belirttiler. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında tarihlerine, kültürlerine, kimliklerine ve toplumlarına sistematik bir saldırının yapıldığına dikkat çeken PAJK’lı tutsaklar, mesajlarında şu ifadelere yer verdiler: 

'PKK'NİN ZİNDAN DİRENİŞ RUHU CANLANDI'

“Amed zindanı benzer saldırıları 40 yıl önce Kemaller'in, Hayriler'in ve Sakineler'in direniş ruhuyla boşa çıkarıldı. Kazanan insanlık onuru oldu. Bugün de PKK’nin zindan direniş ruhu yeniden canlanmış, kazanmaya ve mutlak başarıya kilitlenmiştir. PAJK’lı kadın tutsaklar olarak dönemin direniş ruhunun bize yüklediği görev ve sorumlulukları yerine getirme karar ve iddiasındayız. ‘Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim’ şiarı çerçevesinde Evin Kaya, Kibriye Evren ve Hilal Ölmez adındaki üç kadın arkadaşımız süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladılar.”

'FAŞİST REJİM YENİLECEK'

Öcalan’ın özgür çalışma ve yaşama koşulları oluşuncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini duyuran PAJK’lı tutsaklar, mesajlarına şöyle son verdiler: “Tekçi ve faşist AKP-MHP rejimi, halkların özgürlükçü ve demokratik direnişi karşısında yenilgiye uğrayacaktır. Biz kadınlar, Leyla Güven yoldaşımızın yaptığı gibi bu direniş sürecinin öncülüğünü yapma kararlılığındayız. Önder Apo özgürleşmeden, kadınlar özgürleşemez. Önder Apo’nun özgürlüğü, özgürlüğümüzdür. Zindanlarda başlayan onurlu direnişimize başta Kürt halkı olmak üzere tüm halkları davet ediyoruz. Direnerek mutlaka kazanacağımızın inancıyla eylemde yer alan tüm yoldaşları, dışarıda direnen Kürdistan halkını selamlıyor, başarılar diliyoruz.”