Pervin Buldan: Savaş Buldan ve arkadaşlarını devleti yönetenler öldürdü

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Türk devletine bağlı çete yöneticilerinden Sedat Peker’in Kürt iş insanlarına yönelik cinayetlerin Mehmet Ağar’ın parmağı olduğuna işaret etmesi üzerine bir açıklamada bulundu.

Çete yöneticisi Sedat Peker, internet üzerinde yayınladığı yedinci videosunda 1993'te evinin önünde bombalı saldırıda yaşamını yitiren gazeteci Uğur Mumcu ile Kürt iş insanlarına yönelik cinayetler ilgili eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve eski MİT'çi Korkut Eken'i işaret etti.

Peker, Mumcu cinayeti konusunda Mehmet Ağar için “katil” derken, Kürt iş insanlarına yönelik cinayetlerin de Ağar’ın işi olduğunu itiraf etti.

Behçet Cantürk, Hüseyin Baybaşin ve Savaş Buldan’ın adını sıralayan Peker, “Hepsinden para aldı. Her işlerini hallediyorlardı. En son siyasete girip, hayali cumhurbaşkanlığı, hikâye böyle. Adam tüm geçmişi temizlemek için MGK’ya sunum yaptı. O zaman Tansu Hanım, onu ikna etti. Sonra başladılar hepsini öldürmeye başladı. Kendi geçmişini temizlemek için yaptı” ifadelerini kullandı.

Haziran 1994’te gözaltına alındıktan sonra katledilen Savaş Buldan’ın eşi ve aynı zamanda HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Peker’in itirafları ardından şu açıklamada bulundu:

“Yıllardır hep söyledik şimdi yine söylüyoruz. Savaş Buldan ve arkadaşları devleti yönetenler tarafından öldürüldü. Cinayeti işleyenler göstermelik yargılandı ve beraat etti. Şimdi yeniden başa dönüyoruz ve yargılanmaları için girişimde bulunacağız.”