PKK’nin 40. yıl dönümü Rusya’da kutlandı

Rusya’da yaşayan Kürdistanlılar, PKK’nin 40. yıl dönümünü etkinliklerle kutladı.

Rusya Federasyona bağlı Erşov ve Miçurink’te yaşayan Kürdistanlılar PKK’nin 40. Yıl dönümünü düzenledikleri etkinliklerle kutladı. Etkinliklerde ABD’nin PKK yönetiminden üç devrimciye ilişkin aldığı kararda protesto edildi. 

ERŞOV

Saratov kentine bağlı Erşov ilçesinde Kürt Kültür Otonomisi tarafından PKK kutlaması etkinliği düzenlendi. Transit konser salonundaki etkinlik, Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Cevat Mervanî, Nesrin Muhammet, Kamuran Gasonov, Ehmet Bakî ve Dengbêj Kotê etkinlikte sahneye çıktı. Etkinliğe katılan Kürdistanlılar, müzik eşliğinde halay çekti. 

MİÇURİNSK

Tambov iline bağlı Miçurinsk ilçesinde Halk Meclisi tarafından düzenlenen bir etkinlikle PKK’nin 40. yıl dönümü kutlandı. Miçurinsk Kültir Evi konser salonunda yapılan etkinlik saygı duruşunun ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarla devam etti. 

Etkinlikte konuşan Kürt Siyasetçi Adıl Cotkar, “PKK, ezilen halkların özgürlük umudu ve yaşam formülüdür. Ortadoğu ve dünyada her geçen gün daha çok kitleye ulaşan ve güçlenen PKK’nin tasfiyesi için uluslararası güçler yine komplolarla devrede. PKK bir halk hareketidir. Kürt halkı mücadelesiyle bu kitleselleşen hareketi sahiplenmiş ve büyümesinde kilit rol oynamıştır. PKK’nin olduğu yerde özgürlük yeşerir ve özgürlüğün rengi her zaman PKK olmuştur” dedi.

Etkinlikte Cevat Mervanî, Nesrîn Muhammet, Ahmet Ahmedov, Deniz Cavoyan, Bazo Mamedov ve Cemalê Selim ile çocuk korusu da sahneye çıktı.