'Roboskî bu ülkenin utancıdır'

Roboski İçin Adalet Girişimi, katillerin hâlâ yargılanmadığını belirtti, Roboskî'ye adalet gelmeden Türkiye'ye adalet gelmeyeceğini belirtti. Girişim, "Roboskî bu ülkenin utancı" dedi.

Roboski İçin Adalet Girişimi, Türk ordusu tarafından düzenlenen Roboskî Katliamı'nın 104'üncü ayında, İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi’nde basın toplantısı yaptı. Girişim üyesi Tanju Gündüzalp, aradan geçen 452 haftada cezalandırma, yüzleşme, adalet ve hukuk anlamında bir ilerlemenin olmadığını söyledi.

'TÜRKİYE'YE DE ADALET GELMEZ'

Varoluşunu sürdüremeyen sistemlerin her gün yeni bir gerilim ve savaş oyununun aktörü olduklarını belirten Gündüzalp, Artık savaş sistemi durmalı" dedi.
Gündüzalp, "34 insanımızın bombalarla öldürüldüğü ayan-beyan ortada, kanıtlanmış ve her kesim tarafından kabul görmüşken, yasalar ve adalet sisteminde karşılığını bulmadı. Cezasızlığın her köşe başına yerleştiği bu topraklarda, failler hâlâ yargılanmadı" diye konuştu.
Roboskî'ye adalet gelmeden Türkiye'ye adalet gelmeyeceğini de vurgulayan Gündüzalp, "Roboskî bu toprakların utancı, kanayan yarası ve adalet arayışıdır" dedi.