Roboskîliler katliamda kaybettikleri yakınlarını anıyor

Türk devletinin yedi yıl önce gerçekleştirdiği Roboskî Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla Roboskî sakinleri anma etkinlikleri gerçekleştiriyor.

Türk rejimi, Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, 28 Aralık 2011 tarihinde savaş uçakları ile sivilleri bombalamıştı. Bu katliamda, 19’u çocuk 34 kişi hayatını kaybetmişti.

Roboski sakinleri katliamda hayatını kaybedenleri, yedinci yıl dönümünde anıyor.

Soğuk hava ve kar yağışına rağmen anma etkinlikleri için sabah saatlerinden itibaren hareketlilik başladı. Aileler yitirdikleri çocuklarının fotoğraflarını ellerinde taşıyarak, köy camisinde toplandı.

Camide de 34 kişinin fotoğraflarının asılı olduğu görüldü. Köyde acı ve öfke hakim. Aileler birbirilerine sarılarak ve gözyaşı dökerek çocuklarını ya da yakınlarını anıyorlar. Kar yağışının etkisini düşürmesini bekleyen aileler, daha sonra katliamda hayatını kaybedenlerin mezarlarını ziyaret edecek.

Tüm bunlar yine asker gölgesi altında yapılıyor. Rejim, anma öncesi çok sayıda askeri köye konumlandırdı. Köy girişi ve mezarlık girişinde araçlar durduruluyor, kimlik kontrolleri ve aramalar yapılıyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda milletvekili, sivil toplum örgütü temsilcisi ve avukatlar da köyde bugün yapılacak anma etkinliklerine katılacak.