Siyasi soykırım operasyonları Van’da protesto edildi

Van’da HDP ve DBP il eş başkanlarının gözaltına alınması düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla protesto edildi.

Van’da sabah saatlerinde HDP İl Eş Başkanı Ümit Dede, DBP İl Eş Başkanı Ökkeş Kawa, İl Yöneticisi Handan Karakoyun, HDP Gürpınar İlçe Eş Başkanı Sinem Malal, Barış Anneleri Cahide Ölmez ve Hemê Akdoğan’ın gözaltına alınmasına ilişkin basın toplantısı düzenlendi. HDP il binasındaki toplantıya HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, DBP Van İl Eş Başkanı Aynur Tarhan, DTK Temsilcileri, Barış Anneleri, TJA aktivistleri, TUHAY-DER yöneticileri ve halk katıldı.

'YİNE SONUÇSUZ KALACAK'

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Eş Başkanı Aynur Tarhan, şunları kaydetti:

“Sabah saatlerinde aralarında il eş başkanlarımızın ve Barış Annelerimizin bulunduğu 7 arkadaşımıza yönelik ev baskınları düzenlemiştir. Sabahın erken saatlerinde kapıları kırarak içeri giren polis, arkadaşlarımızı gözaltına almıştır.

Hükümetin yönelimleri bize asla geri adım attırmayacaktır. Şunu çok iyi biliyoruz; yerel seçim öncesi bu baskılarla partimizi kriminalize etmeye çalışıyorlar ve bize geri adım attırma politikasıyla Kürt halkının evinden çıkmasını engellemek istiyorlar. ‘Teröre operasyon’ diye servis ederek yaratmaya çalıştığınız algılar bugüne kadar sonuçsuz kaldı, bundan sonra da sonuçsuz kalacak. 70 yaşındaki Barış Annelerimizi ters kelepçe ile gözaltına almak hangi hukukla bağdaşıyor? Kapılarını kırarak aldığınız annelerimizi derhal serbest bırakın. Annelerimiz barışın teminatıdır. Yaptıklarınız hukuka aykırıdır. Van halkına bir kez daha sesleniyoruz; mutlaka kazanacağız.” 

Tarhan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gözaltına alınan arkadaşlarımızın Van’da siyaset yapan, ikamet adresleri belli olmasına rağmen, ifadeye çağırmak yerine şafak vaktinde, apar topar, kapılarının kırılarak gözaltına alınması, yaklaşan yerel seçimler öncesi partimizi ve arkadaşlarımızı bir kez daha kriminalize etme çabasından başka bir şey değildir. Biz bunları ilk defa yaşamadık, bu tür operasyonlar bizi bugüne kadar yıldırmadığı gibi, bundan sonra da yıldıramayacaktır."