Son 48 saatte 169 çete öldürüldü

QSD, Cizre Fırtınası Hamlesi’nde son 48 saat içinde DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışmaların bilançosunu açıkladı. 36 üssün imha edildiğini belirten QSD, 169 çetenin öldürüldüğünü açıkladı.

QSD Basın İrtibat Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son 48 saatlte DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışmaların bilançosuna ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

 “ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘DAİŞ’i yendik’ açıklamalarının tersine, bu açıklamanın hemen ardından fırsat bulan DAİŞ’li teröristler, güçlerini toparlamış ve savaşçılarımıza ait noktalara saldırılarını arttırmıştır" denilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

ÇOK SAYIDA ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

Teröristler tarafından bugün sabah saatlerinde, Hecîn ve çevresinde bulunan savaşçılarımıza ait noktalara yoğun bir şekilde canlı bombalar ve panzerlerle saldırı düzenlenmiştir. Birkaç saat süren çatışmalarda canlı bomba olan 5 çete güçlerimizce öldürülmüştür. Bununla birlikte 12 canlı bomba çete, keskin nişancı güçlerimiz tarafından öldürülmüştür. Yaşanan çatışmalarda onlarca çete öldürülmüştür. Çok sayıda çete cenazesi çatışma alanında kalmış ve güçlerimiz ilerlemeye devam ederek terörist örgütün saldırılarını kırmıştır.

Öte yandan yine aynı cephede terörist örgüt güçlerini toplayarak saldırı girişiminde bulunmuş ancak bu girişim boşa çıkarılmıştır. Top ve füze atışları yapan teröristler, ayrıca güçlerimizin bulunduğu noktalara top atışları altında saldırı girişiminde bulunmuştur. Ancak bu girişim de savaşçılarımızca boşa çıkarılmıştır. Burada yaşanan çatışmalarda çok sayıda çete öldürülmüş, çetelere ait askeri bir araç da imha edilmiştir.

Öğlen saatlerinde teröristler bir kez daha saldırı girişiminde bulunmuş, teröristlere ait dokça monteli bir araç ile bir panzer imha edilmiştir. Yaşanan bu çatışmada çok sayıda terörist öldürülmüş ve cenazeleri çatışma alanında kalmıştır.

Diğer yandan teröristler yine aynı cephede savaşçıların mevzilerine saldırmıştır. Çatışmalarda çok sayıda çete öldürülmüş ve yaralanmış, çetelerin cenazeleri çatışma alanında kalmıştır. Savaşçılarımız teröristlere ait bir dozeri hedef almış ve etkisiz hale getirmiştir. Güçlerimiz bu alandan ilerlemeye devam etmiştir. Bununla birlikte koalisyon güçlerine ait savaş uçakları teröristlerin üslerini hedef almıştır. Hava saldırılarında onlarca terörist öldürülmüş, üsleri imha edilmiştir.

Diğer yandan sabah saatlerinde savaşçılarımız ile terörist örgüt arasında çatışma çıkmış ve öğlen saatlerine kadar devam etmiştir. Bu çatışmada da onlarca çete öldürülmüş ve yaralanmıştır. Teröristlerin cenazeleri çatışma alanında kalmıştır. Ayrıca uluslararası koalisyona ait savaş uçakları da teröristlerin üslerini ve hareket halindeki gruplarını hedef almıştır.

Teröristler birçok koldan savaşçılarımızın noktalarına saldırı girişiminde bulunmuş ancak bu girişimler güçlerimizce boşa çıkarılmıştır. Bunun ardından teröristler SPG-9 tipi roketlerle uzaktan savaşçılarımıza atış yapmıştır. Bu saldırıda güçlerimiz herhangi bir zarara uğramamıştır.

Bu cephede aralıklarla çatışmaların devam etmesiyle birlikte teröristler, havanlar ve SPG-9’larla zaman zaman uzaktan saldırılarda bulunmaktadır.

Yaşanan çatışmalarda bazı savaşçılarımız yaralanmış tedavi edilmek üzere hastanelere kaldırılmıştır.

BİLANÇO

-169 terörist öldürülmüş, 7 çete de yaralanmıştır. 31 teröristin de cenazesine ulaşılmıştır.

-Bir adet 12.5 mm’lik doçka, bir panzer, kaleşnikoflar ve belli miktar cephaneye savaşçılarımız tarafından el konulmuştur.

-Teröristlere ait 36 üs imha edilmiştir. Teröristlerin ikmal ve destek için kullandığı 5 yol kesilmiştir. Bir adet dozer, bir adet bomba yüklü araç, 2 adet doçka monteli araç, bir adet panzer ve bir adet dozer imha edilmiştir.

-Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları 82 hava saldırısı gerçekleştirmiştir.”