TCŞ’li gençler işgal saldırılarına karşı Evry’de alanlarda

Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal ve soykırım saldırılarına karşı Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivisti gençler, Fransa’nın başkenti Paris’in Evry banliyösünde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

24 Nisan’da başlayan ve Türk devletinin büyük bir güçle soykırım saldırısı gerçekleştirdiği Zap, Avaşîn ve Metîna alanlarına yönelik Kürdistan gençliğinin eylemleri sürüyor.

Evry Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde saat 18’de TCŞ ve Evry Engîn Sincer Halk Meclisi’nin çağrısıyla Kürdistanlıların toplanması ile eylem başladı. Kenti içerisinde üzerinde ‘Bijî Berxwedana Gerîla’ yazılı pankart ile gerçekleştirilen yürüyüşte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve TCŞ ile PKK bayrakları taşındı.

‘Ciwan Fedaiyên Rêber APO ne’, ‘Bijî Serok APO’, ‘Bijî Berxwedana Gerîla’, ‘Liberté Pour Ocalan (Öcalan’a Özgürlük)’, ‘Assassin Erdogan (Katil Erdoğan)’, ‘A Bas Le Régime Fasciste En Turquie (Kahrolsun Faşist Türk Rejimi)’ sloganlarının atıldığı eyleme çevreden geçen insanlar da araçlarının kornalarıyla destek verdi.

Yaklaşık yarım saat süren eylem, Grigny Centre alanında bir miting ile devam etti. Burada Evry Engin Sincer Halk Meclisi adına Kürt siyasetçi Adil Erkek bir açıklamada bulundu. Adil Erkek açıklamasında, Türk devletinin Kürdistan’daki işgal saldırılarının her geçen gün daha da ilerlediği ve Kürdistan’ın tamamını işgal etme amacında olduğunu belirtti. Türk devletinin Kürdistan’ın Bakur, Başûr ve Rojava bölgeleri arasında tampon bölge oluşturarak Kürtler arasındaki iletişimi tamamen kopartmak istediğini belirten Erkek, buna karşı Kürdistan gerillasının Zap, Avaşîn ve Metîna’da fedaice direndiğini ifade etti. Direniş ve mücadelenin sadece gerillanın omuzuna bırakılmaması gerektiğini aktaran Erkek, Kürdistan’ın tamamı ve Avrupa’daki Kürdistan halkının gerillanın direnişine omuz vermesi gerektiğini belirtti.

Eylem sloganlarla sona erdi.