Tecridi protesto eden Barış Anneleri’ne polis engeli

Türk polisi, İmralı’daki tecridi İstanbul’da protesto etmek isteyen Barış Anneleri Meclisi üyelerini engelledi.

Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için Fatih’teki merkezleri önünde toplandı. Türk polisi, bina önüne çıkan anneleri engelledi.

Polis yasağı valilik kararına dayandırdı. Annelere polis baskısına tepki göstererek, “Biz annelerin yüreği birdir. Bizim yüreğimiz hep barış için atıyor. Anne yüreğinin Kürdü, Türkü, Lazı yoktur. Bizim barış talebimiz herkes içindir” diye karşılık verdi. Anneler, bu eylemin engellenmesi ile yasaların çiğnendiğini söyledi.

Barış Meclisi üyesi Behiye Duman yaptığı açıklamada, yedi yıl önce gerçekleşen Roboski katliamının yıl dönümü dolayısıyla, hayatın kaybedenleri andı.

Duman, “Kürt çocukları harçlıklarını çıkartmak için İran’a gidip geldiler. Devlet ise Kürt oldukları için onların üzerlerine bombalar yağdırdı ve onları katırlarıyla beraber paramparça etti. Hiçbir zaman unutmayacağımız bu katliamı kınıyoruz” dedi.

Duman, Roboski katliamının tüm Türkiye’nin sorunu olduğunu vurgulayarak, bu katliamı yapanlar ve emir verenleri kınadı.

Öcalan üzerindeki tecride dikkat çeken Duman, “Bu faşizan uygulama savaşı derinleştirmekten başka bir sonuç vermeyecektir. Olası bir diyalog süreci gelişirse Sayın Abdullah Öcalan’ın tıkanan sürecin önünü açacağı birçok kesim tarafından bilinmesine rağmen herhangi bir adım atılmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Duman, HDP’li tutsak vekil Leyla Güven’in tecride karşı sürdürdüğü açlık grevinin 51’inci gününde olduğunu hatırlatarak, “Leyla Güven’in talebi başta biz annelerin talebi olmak üzere milyonların talebidir” dedi.

Duman, “Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını ve bedenini açlığa yatıran siyasi tutsakların taleplerinin karşılanması ve barış ortamının yaratılması için onların sesine ses olmaya devam edeceğiz” diye vurguladı.