Temelli: İncirlik’teki üs Millet Bahçeleri mi?

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, ABD’nin çekilme kararı ardından gelen eleştirilere tepki göstererek, “İncirlik’teki Amerikan Üssü Millet Bahçeleri mi ki sen bize laf söylüyorsun? Önce utanmak lazım” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli partisinin Aydın İl Kongresi’ne katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bu ülkeye barış, demokrasi gelene kadar asla vazgeçmeyeceklerini, faşizm karşısında asla diz çökmeyeceklerini ve boğun eğmeyeceklerini söyleyen Temelli, HDP’nin kurulmasına yol açan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı selamladı.

TECRİT, DEMOKRASİYE UYGULANIYOR

Temelli, “Bizi güçlü kılan, yan yana getiren örgütlü bir mücadelenin yolunu açan bu fikriyata da selam olsun, İmralı’ya selam olsun, Sayın Abdullah Öcalan’a selam olsun” dedi.

Öcalan’a tecridin de bu “fikriyata” yönelik olduğunu belirten Temelli, “Tecrit barışa, özgürlüğe ve demokrasiye uygulanıyor. Tecrit politikası devam ettikçe bu mücadeleye devam edeceğiz; ta ki bu tecrit son bulana kadar” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE İÇİN TEHDİT ROJAVA DEĞİL, AKP’DİR

Erdoğan’ın Rojava’ya yönelik işgal tehditlerine de değinen Temelli, “Rojava’dan buraya atılmış bir çakıl taşı bile yok” şeklinde konuştu. Temelli, Türkiye için bir tek tehdit vardır, o da bu toplumu terörize eden AKP iktidarıdır, Türkiye’yi de Suriye’yi de bu tehditten kurtarmak lazım” ifadelerini kullandı.

“TERÖR NEREDE BİLİYOR MUSUNUZ?”

“Terör nerede biliyor musun?” diye soran Temelli, şunları ekledi: “Suruç Devlet Hastanesi’nin bahçesinde tam 17 kişi Şenyaşar ailesini kameraların önünde polislerin, Vali’nin gözü önünde katletti. O 17 teröristten bir tanesi gözaltına alınmadı, ama suçluya arka çıkan, her gün suç işleyen İçişleri Bakanı çıkıyor diyor ki “HDP terörle iltisaklıdır.” Terörle kimin iltisaklı olduğu Suruç Devlet Hastanesi’ndeki görüntülerde var.”

İNCİRLİK’TEKİ AMERİKAN ÜSSÜ, MİLLET BAHÇELERİ Mİ?

ABD’nin çekilme kararı hakkında da konuşan Temelli, şöyle konuştu: “Şimdi çıkmışlar akıllı telefonla emperyalizmle mücadele edenler, bize laf söylüyorlar. İncirlik’teki Amerikan Üssü Millet Bahçeleri mi ki sen bize laf söylüyorsun? Önce utanmak lazım. Emperyalizme karşı nasıl mücadele edildiğinin tarihidir HDP tarihi, bilmiyorsan aç oku.”

“KİMSE SENDEN ÇÖZÜM BEKLEMİYOR”

Erdoğan’ın “kimse çözüm mözüm beklemesin” sözlerine atıfta bulunan Temelli, şöyle dedi:

“Biz senden hiçbir şey beklemiyoruz, bu ülke bir an önce senden bu yalandan, bu yolsuzluktan, bu yolsuzluktan kurtulmak istiyor. Senden ve senin iktidarından kurtulduğu gün bu ülkenin hasret çektiği demokratik çözüm mutlaka hayata geçecek.”

SAKARYA’DAKİ IRKÇI SALDIRI

Temelli, konuşmasında Sakarya’da Kürtlere yönelik ırkçı saldırıyı hatırlatarak, ittihatçı zihniyetin bu topraklara zulümden başka bir şey vermediğini kaydetti.

Temelli şöyle konuştu: “Sakarya’da Kadir Sakçı Kürtçe konuştuğu için katledildi. Tıpkı 40 yıl önce o katillerin Maraş’ta insanları katlettiği gibi, tıpkı 80 yıl önce katillerin Dêrsimlileri katlettiği gibi. 100 yıl önce Zîlan’da gerçekleştirdikleri katliam gibi. Bu ittihatçı zihniyet bu topraklara zulümden başka bir şey vermedi, buna son vermezsek, bu katliamlar ve bu yok saymalar devam edecek, anadilini kullananlar katledilmeye devam edecek. Şimdi ayağa kalkma zamanıdır, şimdi faşizmin karşısında dik durma zamanıdır. “

31 MART ÇOK KRİTİK

Temelli, yaklaşan yerel seçimlere dikkat çekerek, “31 Mart bu yüzden çok kritiktir” dedi.

“31 Mart sadece yerel seçim değildir” diye ekleyen Temelli, “Bu iktidarın sonunun başlangıcı olabilmesi için bir mücadele sürecidir. 31 Mart’a kadar yapacaklarımız, hepimiz için, halkımız ve geleceğimiz için önemlidir. 24 Haziran’dan önce de söylemiştik; 7 gün 24 saat çalışacağız, herkese ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

ADAYLAR ÇOK YAKINDA AÇIKLANACAK

Temelli, adaylarını da çok yakında açıklayacaklarını söylerken, şunları belirtti:

“Tek başına seçimi alacağımız yerlerde hazırlıklarımızı tamamladık. Çok yakında adaylarımızı açıklayacağız. Göreceksiniz sizlerin iradesi o sandıklardadır. Bize düşen irademize sahip çıkmaktır (...) Fedakarca, güçlüce o adımları atacağız. Göreceksiniz 31 Mart’tan sonra bu ülkede birçok şey değişmiş olacak.”