Temmuz'da 146 iş cinayeti: 13'ü çocuk

İSİG Meclisi'nin Temmuz raporuna göre, 13'ü çocuk 146 işçi iş cinayeti sonucu yaşamını yitirdi.

İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, Temmuz ayında yaşanan iş cinayetleri ile ilgili raporunu açıkladı. Rapora göre, son bir ayda 146 işçi hayatını kaybetti.

İş cinayetlerinde ölenlerin 13’ünün kadın işçi, 133’ünün erkek işçiden oluştuğunun belirtildiği raporda, kadın işçi cinayetlerinin tarım, madencilik ve sağlık işkollarında meydana geldiğine yer verildi.

Raporda, Temmuz’da 8 mülteci işçinin hayatını kaybettiği, bunlardan 4’ünün Suriyeli, 2’sinin Türkmenistanlı, 1’inin Afganistanlı, 1’inin de Güney Koreli olduğu aktarıldı.

Ölümlerin en çok tarım/orman, inşaat/yol, taşımacılık, ticaret/büro/eğitim, madencilik, metal, enerji, belediye/genel işler, kimya ve konaklama işkollarında meydana geldiğine dikkat çekilen raporda, tarım işkolunda 24 işçi ve 21 çiftçinin hayatını kaybettiğine değinildi.

En fazla ölüm nedenlerinin trafik kazası, yüksekten düşme, ezilme/göçük, kalp krizi, elektrik çarpması, patlama/yanma ve şiddetten oluştuğuna dikkat çekildi.

Yaşamını yitirenlerden 10’unun çocuk olduğu açıklandı. Raporda, en çok iş cinayetinin İstanbul’da gerçekleştiği kaydedildi.