The Guardian AKP’nin korona aldatmacasını yazdı

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Guardian, AKP hükümetinin korona krizi sırasında izlediği politikaları konu alan bir haber yayınladı. Haberde AKP’nin kamu sağlığını ekonomiye feda eden politikaların öfkeye neden olduğu belirtildi.

Türkiye’de Nisan ayında günde rekor 60 bin vakanın görülmesinin ardından bugün yüzde 72’den fazla düşüşle günde 10 binin altına düştüğünün görüldüğüne dikkat çeken gazete, böylesi bir düşüşün istatiksel olarak mümkün olmadığını yazdı. Haberde bu durumun AKP hükümetinin daha az test uygulamasından kaynaklandığı ve asıl kaygının önümüzdeki turizm sezonu olduğu vurgulandı.

AKP hükümetinin korona hastalarının sayısını az göstererek ülkeye gelme planı içinde olan yabancı turistleri ürkütmemek amacında olduğu biliniyor.

Habere göre dünyada en çok korona vakasının görüldüğü 5’inci ülkesi olan Türkiye’de toplam ölü sayısı resmi açıklamalardan çok daha fazla. Hali hazırda AKP hükümeti 45 bin 186 kişinin corona nedeniyle hayatını kaybettiğini iddia ediyor. Ancak bir yıl içerisinde ülkedeki yıllık ölüm ortalamasından 140 bin daha fazla ölümün gerçekleşti. 

Bu konu hakkında Türk Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle görüşmek isteyen The Guardian gazetesinin talepleri de sonuçsuz kaldı.

Gazete haberinde korona ile ilgili gerçekleri açıklamaya çalışan Türk Tabipler Odası’nın hükümet ortağı Devlet Bahçeli tarafından ihanetle suçlanarak kapatılmakla tehdit edildiği da anlatıldı.