Timtik’in kaçırılan tabutu boş çıktı

Ölüm orucunda yaşamını yitiren Avukat Ebru Timtik’in otopsi işlemlerini takip eden Avukat Murat Çelik, dün ATK’den kaçırılan cenazenin Gazi Mahallesi’ne değil Küçükçekmece morguna götürüldüğüne ve tabutun boş çıktığına dikkat çekti.

Adil yargılanma talebiyle yaptığı ölüm orucunun 238. gününde yaşamını yitiren Avukat Ebru Timtik’in Adli Tıp Kurumu’ndan (ATK) kaçırılarak çıkartılan tabutunda kimsenin olmadığı ortaya çıktı.

ANF’ye konuşan Avukat Murat Çelik, ATK önünden kaçırılarak götürülen cenazesinin boş olduğunu açıkladı. Otopsi işlemlerini takip eden ve kaçırılarak çıkartılan cenaze aracına eşlik eden Çelik, Gazi Mahallesi’ne gitmesi gereken aracın Küçükçekmece morguna götürdüğünü anlattı.

SAVAŞTA BİLE GÖRÜLMEYEN UYGULAMA

Morgda tabut açıldığında içinin boş çıktığına dikkat çeken Çelik, Timtik’in cenazesinin bulunduğu tabutun ise aynı gün ATK’den sivil araçla çıkartıldığını ve Gazi Cemevi’ne götürüldüğünü aktardı. Bu uygulamanın savaş koşullarında bile yaşanmadığını vurgulayan Çelik, adeta bir komployla karşı karşıya kaldıklarını dile getirerek, bunun herkes tarafından bilinmesini istediğini söyledi.