Türk askeri sınırda bir çocuk ve bir çobanı vurdu

Hakkari’nin Derecik ilçesinde bir çoban ve bir çocuk Türk askerlerinin hedefi olarak yaralandı.

Derecik ilçesinde 23 yaşındaki Şahap Şendol isimli genç çoban ve 17 yaşındaki Celil Ekinci, Türk askerlerinin hedefi oldu.

Alınan bilgilere göre saldırı 18 Mayıs günü saat 07.00 sıralarında, Hacı Bey köyünün Derindere (Çemêkurk) mezrasında yaşandı. Hacı Bey köyü, Güney Kürdistan ile olan sınırda bulunuyor.

Şendol, kaybettiği koyunlarını ararken, Celil Ekinci ise sigara ticareti yaparken Türk askerlerinin saldırısına uğradı.

"Uyarı" yapılmadan gerçekleşen saldırıda her iki kişi yaralandı. Yaralılar halk tarafından Güney Kürdistan'da bir hastaneye kaldırıldı.

Elinden yaralanan Şendol taburcu olurken, karnından yaralanan Ekinci'nin tedavisi sürüyor.

DEDE: HANİ YAŞAM HAKKI!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Sait Dede de Celil Ekinci'nin yaralanmasına ilişkin görüntüleri paylaştı.

Dede paylaşımında, "Görüntüler yine Derecik'ten, sınır hattında silahsız sivil iki gencimiz askerler tarafından açılan ateşle vuruldu. İmha konseptiyle uyum içinde ilerleyen ve failleri elbirliğiyle koruyarak cesaretlendiren yargıya soruyorum hangi yasalara göre hareket ediyorsunuz, hani yaşam hakkı!” dedi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Ekinci’nin abisi Reşat Ekinci, şunları anlattı: “Küçük kardeşim sabahın erken saatlerinde atıyla birlikte Federe Kürdistan bölgesine geçmiş. Daha sonra, hayvanlarını kaybeden ve akrabamız olan çoban Şahap Şendol’u görüp sınırın Türkiye tarafına geçmek için yanına gitmiş. Köye dönmek için kullandıkları yol güzergahında bulunan karakoldan herhangi bir uyarı yapılmadan ateş açılmış. İlk ateşte kardeşimin üzerinde bulunduğu atı vuruluyor. Kardeşim de sırtından vuruluyor, kurşun göğsünden çıkmış.”

ÖLDÜRMEK İÇİN ATEŞ ETTİLER

Reşat Ekinci, kardeşi ve çoban Şendol'un saatlerce yaralı olarak yerde kaldıklarını belirtirken, şunları ekledi:

 “Askerler kardeşimi ve Şahabı öldürmek için ateş etmişler, olayı akrabalarımız bize telefon açtıktan sonra öğrendik. Bölgeye gittiğimizde her iki atımızı öldürmüşlerdi ve kardeşim de Şahap da yaralı bir şekilde atların yanında bekletmişlerdi. Yaralılarımız Federe Kürdistan Bölgesi’nden gelen yurttaşlar tarafından sırtlarında taşıyarak, bölgede bulunan hastaneye kaldırdılar. Kardeşim halen orada tedavi görüyor."