Türk ordusunun Metîna'da kayıplar arttı, korucular istifa ediyor

Türk devleti, Metîna’da yürüttüğü işgalci operasyonlarda ağır kayıplar veriyor. Çatışmaya sürülmek istenen korucuların 200’ü de istifa etti.

Türk ordusunun Zap, Metîna ile Avaşîn alanlarına yönelik 23 Nisan’da havadan ve karadan başlattığı işgal operasyonu devam ediyor.

Cudi Dağı’ndan Heftanîn ve Metîna’ya kadar sınır hattı boyunca yürütülen operasyonda son günlerde çok sayıda asker öldü. 

Yerel kaynaklar, bölgede son 4 ayın en şiddetli çatışmalarının yaşandığını belirtirken, Metîna bölgesindeki Zinara Kestel, Mizorê, Hirorê ve Derarê alanlarının tamamının çatışma bölgesine dönüştüğünü aktardı.

KAYIPLAR ARTTI, KORUCULAR ÖNE SÜRÜLDÜ  

Yerel kaynaklar, 17 Ağustos’tan bu yana çatışmaların şiddetini arttırdığını kaydederken, Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin kayıplarının artmasıyla birlikte korucuların devreye konulmak istendiğini aktardı.

Şırnak merkez, Uludere, Beytüşşebap ve İdil ilçelerinden korucuların toplandığını kaydeden kaynaklar, korucuların pusulama yapması için önden gönderildiğini bildirdi.

17 Ağustos’ta şiddetlenen çatışmalar ile birlikte istifa eden korucu sayısının arttığına dikkati çeken kaynaklar, son 4 aylık süre içinde istifa eden korucu sayısının 200’ü aştığını kaydetti.

HELİKOPTERLER HAREKET HALİNDE

Operasyonun komuta merkezlerinden olan Şırnak’ın Uludere ilçesi ile Hakkari’nin Çukurca ilçesi birleşimindeki Uludere’ye bağlı Elemûne köyünde günde 5-6 kez yapılan top atışı sayısının son günlerde 20'ye çıktığı belirtildi.

Son günlerde top atışlarıyla birlikte helikopter hareketliliğinin de artığı ifade edildi. Son süreçte, en az 12 Skorsky helikopter ve 2 adet kobra helikopterin bölgeye sürekli hareket ettiği bilgisine ulaşıldı.