Tutsaklar: Eylemimiz sonuç alıncaya kadar sürecek

Kırıklar F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Sertaç Kılıçarslan, talepleri karşılanıncaya kadar eylemlerine devam edeceğini belirterek, "Bütün halk, açlık grevleri taleplerine sahip çıksın” dedi.

İzmir’de Kırıklar F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Sertaç Kılıçarslan, haftalık telefon görüşmesinde cezaevinde yaşadıkları hak ihlallerini aktardı. Açlık grevi eylemlerinin devam ettiğini belirten Kılıçarslan, talepleri karşılanıncaya kadar grevlerinin devam edeceğini söyledi.

Kılıçarslan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kabul etmeyeceklerini belirterek, şunları söyledi: "Artık özgürlük zamanı. Biz 2012 yılı ve 2019 yılında da aynı taleplerle açık grevine girdik. Biz diyoruz ki artık Öcalan üzerinden sadece tecrit kalkmasın ve özgür olsun. Bir halkın önderi özgür değilse o halkın özgürlüğünden bahsedemeyiz. Bunu kabul etmiyoruz. Bu devlet önderliğimizi bırakırsa barış, özgürlük ve demokrasi olur. Biz kendimiz için bir şey istemiyoruz. Biz bütün Türkiye ve Kürdistan yaşayan halkların şahsında açık grevine girdik. Bütün halklar da bu açlık grevine sahip çıkmalıdır. Onun için bizim üzerimize ne düşerse yapacağız. Moralimiz çok yüksek. Cezaevi idaresi birçok haklarımızı elimizde aldı. Spor yapma ve yeni yaşam gazetesi vermem gibi. Gerekçe ise pandemi. Madem pandemi var neden sadece bir tek Yeni Yaşam gazetesi vermiyorlar. Radyolarımıza el koydular. Her ay odalarımıza gelip arama yapıyorlar. Hani pandemi vardı neden odalarımızı arıyorsunuz.”