Tutsaklar kararlı: Tecride karşı açlık grevi 271. gününde

İmralı tecridine karşı tutsakların açlık grevi 271. gününde. Maxmûr ve Yunanistan'da da açlık grevi eylemleri sürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı cezaevlerinde 27 Kasım 2020’de başlatılan süresiz dönüşümlü açlık grevi, 49. grupla 271. gününde devam ediyor. Tutsaklar, 5'er gün olan eylemi, 14 Temmuz'dan itibaren 15 güne çıkardı.

MAXMÛR VE YUNANİSTAN'DA DA EYLEMLER SÜRÜYOR

Maxmûr Kampı’nda İmralı tecridine karşı kadınlar öncülüğünde 18 Aralık’ta başlatılan açlık grevi de sürüyor.

Maxmûr Şehit Aileleri Derneği’nde sürdürülen eylem, 250. gününe girdi.

Yunanistan’ın Lavrio Kampı’nda kalanların İmralı tecridine karşı ve zindan direnişini sahiplenmek için başlattığı açlık grevi de 233. gününde devam ediyor. Kamptaki açlık grevi, Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ-Tevgera Ciwanên Şoreşger), Avrupa'da Kürt Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Kurdistan a Ewropa) ve Navenda Çanda Kürdistan (Kürt Kültür Merkezi) öncülüğünde yürütülüyor.

AÇLIK GREVİNDEN ÖLÜM ORUCUNA...

İmralı tecridine karşı 2012 yılındaki açlık grevi 68 gün sürmüş, Abdullah Öcalan'ın çağrısıyla sonlandırılmıştı. Yine 2016 yılında 8. gününde olan açlık grevi de Kürt Halk Önderi ile görüşülmesinin ardından sonlandırılmıştı.

Tutsaklar, 2018 yılında ise 200 gün boyunca açlık grevi eylemi yaptı. Bu eylem, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in öncülüğünde başlamış ve Hewlêr'den Maxmûr'a, Strasbourg'dan Galler'e kadar yayılmıştı.

Talepler karşılanmadığı için 15 tutsak, 30 Nisan 2019’da ölüm orucu eylemi başlatmış, ardından 15 tutsak daha 10 Mayıs’ta ölüm orucu eylemine katılmıştı.