Tutsaklar: Sonuç olmazsa dönüşümsüz açlık grevine başlayacağız

Cezaevlerinde başlatılan açlık grevi eylemi 19’uncu gününde devam ederken, tutsak Mehmet Kurt, “Süresiz dönüşümlü olarak başlattığımız açlık grevlerinde sonuç alınamazsa, süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine dönüştüreceğiz" dedi.  

PKK ve PAJK’lı tutsakların, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kırılması amacıyla 27 Kasım'da başlattığı süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi 19'uncu gününde. Açlık grevi eylemini dördüncü grup sürdürürken, tutuklu yakınları ise "çocuklarımızın talebi bizim talebimizdir" diyerek açlık grevlerine destek veriyor.

‘TELEPLERİMİZ YERİNE GELENE KADAR SÜRDÜRECEĞİZ’ 

Kayseri Bünyan 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde rehin tutulan Mehmet Kurt (49), ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde cezaevlerinde artan hak ihlallerine dikkat çekti. 

Kurt, "Cezaevinde tutsakların sahip olduğu bütün insani haklar elimizden alındı. Baskılar geçmişe oranla çok daha fazla ve her geçen gün artmaktadır. Koğuşlarda bize ait olan radyo, televizyon vb. gibi iletişim araçlarına el konuldu ve gazeteler verilmiyor" dedi.

Başlatılan açlık grevleri eylemleriyle tutsakların talepleri yerine getirilinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini vurgulayan Kurt, “Süresiz dönüşümlü olarak başlattığımız açlık grevlerinde sonuç alınamazsa, açlık grevlerini süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine dönüştüreceğiz" diye belirtti. 

'TALEPLERİ TALEBİMİZDİR'

Mehmet Kurt’un yakınları da, grevde bulunan tutsakların taleplerinin kendi talepleri olduğunu belirterek, bu taleplerin bir an önce karşılanmasını istedi. 

Kayseri Bünyan 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki tutsaklardan Vedat Sevim, Cengiz Öner ve Mahmut Yamalak da açlık grevi eylemini dördüncü grup olarak sürdürüyor.