YPS'den ırkçı katliama karşı misilleme

YPS, Konya'daki ırkçı katliama karşı misilleme eylemleri düzenledi, "düşmanın saldırılarına hazırlıklı olmalı ve şehitlerimizin kanını yerde bırakmamalıyız" dedi

YPS Şehit Senar Garzan Misilleme Timi, "Üyelerimiz Konya’da Dedeoğlu Ailesi'ne yapılan katliamda şehit düşenlerin anısına intikam eylemleri gerçekleştirdi" dedi.

YPS açıklamasında eylemlere dair şu bilgiler verildi:



"31 Temmuz günü Maraş’ta bulunan İzomir Yapı Yalıtım deposu ateşe verilerek imha edildi.
1 Ağustos günü akşam saatlerinde Amed’in Farqin ilçesi Konak Mahallesi'nde Jandarma Komando Alay Komutanlığı’na el yapımı bombayla eylem gerçekleştirildi. Eylemden sonra düşman eylem alanına yoğun sevkiyat yaparak ambulanslarla ölü ve yaralılarını kaldırdı. Gerçekleştirilen eylemde düşmanın ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi.
1 Ağustos günü Amed’in Sur ilçesinde gasp edilen Büyükşehir Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait bir iş makinası ateşe verilerek imha edildi."

'SALDIRILARA HAZIRLIKLI OLMALIYIZ'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"AKP-MHP faşizmi Kürdistan Özgürlük Hareketine karşı başlattığı operasyonlarda büyük bir yenilgi yaşarken, Türkiye metropollerinde ırkçılığı şahlandırarak, silahlandırdıkları barbar sürülerini Kürt ailelerinin üzerine salarak katliamlara yöneldiler. Konya’da Dedeoğlu Ailesi'ne yapılan katliam bir refleks ölçmeydi. Bu barbar yönelimlerle Kürt halkını teslim alabileceklerini, sindirebileceklerini imha ve inkar siyasetiyle katliamdan geçirmeyi ve yenilgilerini maskelemeyi hedeflediler. Buna karşın yurtsever Kürt halkı özsavunma refleksi ile diz çökmeyeceklerini, baş eğmeyeceklerini gösterdiler.
Önder APO’nun 'savaşmak yaşamaktır' perspektifi, 15 Ağustos Atılımı ruhu ve 'Son ne olursa olsun muhteşem olacak' şiarıyla yurtsever Kürt halkının yiğit gençleri olarak bulunduğumuz her yerde özsavunma bilinciyle düşmanın saldırılarına hazırlıklı olmalı, düşmana aman vermemeli ve şehitlerimizin kanını yerde bırakmamalıyız." 

 

YanıtlaYönlendir