YPS JIN'den üç kentte eylem

YPS JIN Rojevin Garzan Misilleme Timleri, İstanbul, Urfa ve Antalya'da "intikam hamlesi" kapsamında eylemler gerçekleştirdiklerini duyurdu.

YPS JIN Rojevin Garzan Misilleme Timleri, "Sömürgecilere ve ajan-işbirlikçilere yönelik intikam hamlesi" kapsamında İstanbul, Urfa ve Antalya’da eylemler gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Açıklamaya göre Misilleme Timleri 16 Ağustos gece saatlerinde İstanbul'un Maltepe ilçesi Vakıf Ensar Mahallesi'nde Banka ATM’lerine eylem yaptı. Eylemde

ATM’lerin tümden imha edildiği belirtildi.

Açıklamada, "14 Ağustos günü misilleme timlerimiz Urfa'nın Karaköprü ilçesi polis lojmanlarına elektrik veren trafoya sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen eylemden sonra polis lojmanları saatlerce elektriksiz kaldı" denildi.

Misilleme Timleri, 4 Ağustos günü de Antalya'nın Manavgat ilçesindeki "faşist şahıs İ.K'ye ait çiftlikteki bir depoyu saat 12.00 sıralarında yaktıklarını ifade ederek, "Yangın sonucu 2 milyon dolarlık zarar oluştu ve aynı şahsın kamyonu da yakıldı" diye ekledi.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: "Kürdistan’da devrimci gelişmenin öncülüğünü yapan kadınlar köleliği kabul etmedikleri gibi özgürlüğe giden yolda her türlü bedeli göze alarak kahramanca savaşmıştır. Özyönetim direnişleri Nucanların, Axinlerin, Rukenlerin, Hevilerin fedai ruhu ile ortaya çıkmıştır. Kadınlar meydanlarda cephelerde ön saflarda yer alarak mücadelesini yürütmektedir. Türk Devlet faşizmi en fazla kadın mücadelesinden korkmaktadır. Bundan dolayı direnişçi kadınlar hedef alındı. Taciz, tecavüz, tutuklama ve katledilme kadınların karşı karşıya olduğu faşizm saldırılarıdır. AKP-MHP rejimi kadın düşmanı bir rejimdir. İstanbul sözleşmesinden çekilme kararı kadın karşıtlığını ortaya serdiği gibi buna karşı direnen kadınlara saldırarak açıkça düşmanlık sergilemiştir. Kadınlar olarak ortak mücadelede buluşmalı direnişte birleşmeliyiz. Kadın iradesine ve kimliğimize yapılan saldırılara karşı xwebun ve xweparastin şiarıyla her yerde eylem halinde olarak mücadeleyi yükseltmeliyiz. YPS JİN olarak belirtiyoruz ki egemen zihniyetin kurum ve kuruluşlarına dönük öz savunma eylemlerimiz devam edecektir. Misilleme eylemlerimiz erkek-devlet faşizmi bitene kadar durmayacaktır."