YPS Misilleme Timleri Van'da yolu bir süre denetime aldı

YPS Şehit Avareş Helhel Misilleme Timleri, Van'ın Xaçort (Hacıbekir) mahallesinde işgalci Türk güçlerine karşı bir eylem gerçekleştirdiklerini ve bir yolu uzun süre denetime aldıklarını bildirdi.

YPS Şehit Avareş Helhel Misilleme Timlerimiz ‘Sömürgeci ve ajan - işbirlikçilere yönelik intikam hamlesi kapsamında’ Van'ın Xacort Mahallesi ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde eylemler düzenlediklerini bildirdi.

Açıklamada, "Misilleme timlerimiz 19 Ağustos günü Van’ın Xacort mahallesine girmek isteyen düşmana karşı, yolu trafiğe kapatarak ses bombası ve molotoflarla gece geç saatlere kadar düşmanı vurdu. Yol uzun bir zaman timlerin elinde kalırken düşman geri çekilmek zorunda kaldı" denildi.

Misilleme Timleri, "Yine 19 Ağustos günü Gever’in cumhuriyet mahallesine girmek isteyen düşmana yönelik, ses bombası ve molotoflarla eylem gerçekleştirildi. Eylem sonucunda düşmanın zırhlı araçları zarar görerek alandan uzaklaşmak zorunda kaldı" diye ekledi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "İşgalci Türk faşizmine karşı öz savunma ve devrimci halk savaşı perspektifi her yurtseverin asli bir görevidir. Diliyle, toprağıyla, kültürüyle Kürdistan bizimdir. Bu bilinçle düşmanın üzerine gidilmeli. Sömürgeciye nefes aldırtmamak gerekir. Elden her şey gelir, nasılki düşman tüm faşizmiyle geliyorsa, faşizme karşı her bireyde Devrimci Halk Savaşı perspektifiyle düşmanı karşılamalı. Bu bilinç bu ruhla düşman tuzağa çekilmeli ve vurulmalı. Bu işgal Kürdistan’ın günlük bir sorunu değildir. Kendini ona göre hazırlamak gerekir, büyük savaşlar büyük emeklerle kazanılır. Emek halkımız, Emek biziz. Emek devrimciler."