YPS/YPS-JIN’dan 15 Ağustos mesajı

YPS/YPS-JIN Koordinasyonu, 15 Ağustos 1984 Atılımı’nın 37’nci yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, 15 Ağustos’u her yerde kitlesel olarak kutlamaya çağırdı.

Yazılı bir mesaj veren YPS/YPS-JIN Koordinasyonu, “Kürt halkının miladı olan 15 Ağustos Diriliş Bayramı’nın 37. yıldönümünü başta Önder Apo olmak üzere tüm Kürdistan halkına ve onun öz savunma savaşçılarına kutluyoruz. Tarihi Devrimci Atılımın Ölümsüz Komutanı Agit (Mahsum Korkmaz) şahsında tüm özgürlük mücadelesi şehitlerini saygı ve minnetle anıyor, anılarını yaşatarak amaçlarını başarma sözümüzü yineliyoruz” dedi.

Mesajda devamla şunlar ifade edildi: “20. yüzyılın başlarında parçalanarak sömürgeleştirilen Kürdistan’ın dirilişi şanlı 15 Ağustos atılımı ile başlamıştır. 12 Eylül 1980 faşist askeri rejime karşı gelişen ve ideolojik zafer kazanan 1982 Büyük zindan direnişi temelinde büyük engeller aşılarak tamamen Kürt halkının öz gücüne dayanan şanlı 15 Ağustos atılımı 37 yıldır gelişen tüm Kürt kazanımlarının temeli olmuştur. Kendi öz gücüne dayanarak gelişen şanlı 15 Ağustos Atılımı işgal ve sömürgeciliğe karşı gelişen her serhildanın da mayası ve ruhu olmuştur. Bu anlamıyla 15 Ağustos Atılımı bugün de gerçekleşen her öz savunma, öz direnişin desturu olmaktadır. ‘Faşizm ve inkar-imha politikaları ile nasıl baş edilmelidir’ sorusunun cevabını arayan 15 Ağustos Atılımı’na bakmalıdır. Kürdün varlığına karşı geliştirilen her katliam saldırılarına karşı cevap olmak isteyen, öz savunma refleksi geliştirmek isteyen 15 Ağustos Atılımına bakmalıdır. Başta gençler ve kadınlar olmak üzere tüm Kürdistan halkı 15 Ağustos Atılımı ruhu ile tamamen kendi öz gücüne dayanarak ayağa kalkmalı ve Kürde imhayı dayatan soykırım rejimini parçalara ayırmalıdır. Bu temelde tüm yurtsever halkımızı, direniş ve dirilişin ifadesi olan 15 Ağustos Diriliş bayramının 37. yıl dönümünü Raperîn ruhu ile her yerde kitlesel katılımlarla kutlamaya çağırıyoruz.

Agitleşen Çiyagerler ve Zeryanlar öncülüğünde Sur’da, Şirnex’te, Cizîr’de, Nisebîn’de, Silopî’de, Gever’de, Wan’da ve Kuzey Kürdistan’ın birçok yerinde başlayan öz yönetim direnişleri ve bugün de devam eden öz savunma direnişinin 15 Ağustos atılımının bir sonucu olmaktadır.

Bu mücadele mirasını devralan biz YPS/YPS-JIN güçleri 15 Ağustos Atılımı’nın 38. yılında dönemin tüm devrimci görevlerini başarı ile yerine getireceğimizin sözünü veriyoruz.”