YNK: Mesrur Barzani, Türk devletini Süleymaniye’ye saldırmaya teşvik ediyor

Kurdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Sözcüsü Seedi Ahmet Pire, KDP gazetesi Xebat’ta çıkan bir habere tepki göstererek, “Türk devletini Süleymaniye’ye saldırmaya teşvik ediyor” dedi.

RojNews’in haberine göre YNK Sözcüsü Seedi Ahmet Pire, Xebat gazetesinin 14 Mayıs tarihinde “PKK Süleymaniye’de silahlı güç kurdu ve bunları Qendil ile Rojava’ya gönderiyor” manşetiyle yayınladığı habere tepki gösterdi. 

Seedi Ahmet Pire, Xebat’ın Kurdistan Bölgesi geçici hükümeti başkanı Mesrur Barzani’nin partisi KDP’ye bağlı bir yayın organı olduğunu belirtti. 

Seedi Ahmet Pire şu açıklamada bulundu: “Hükümet başkanı olan Mesrur Barzani, Süleymaniye’yi koruyacağı ve Türk devletine ‘Süleymaniye’ye saldırmanızın bir anlamı yok’ diyeceği yerde, Türk devletini Süleymaniye’ye saldırmaya teşvik ediyor. KDP ve YNK, bu konunun hangi amaçla kaleme alındığı hakkında bir an önce görüşme gerçekleştirmelidir. YNK ile yeni bir müzakere şekli olarak ortaya koydukları bu formun, hangi delillerle ortaya konulduğu açıklanmalıdır.”