Çetin Oraner’den Dünya Kobanê Günü’ne atfen Kürtçe klip

Sanatçı Çetin Oraner, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle 2015 yılında yaptığı “Berxwedana Kobanê” şarkısının klibini çekti.

Sözlerini Şair Wezir Demir’in Kürtçe yazdığı “Berxwedana Kobanê” klibinde, özgür Kürt medyasının paylaştığı görüntülere ve yönetmenliğini Özlem Yaşar'ın yaptığı “Kobanê” filminden kimi sahne görüntülerine yer veriliyor.


“Berxwedana Kobanê” şarkısını 2015 Ocak-Şubat ayında, Kobanê'nin YPG ve YPJ'nin destansı direnişiyle DAİŞ faşizminden kurtarıldığı süreçte yaptığını belirten Sanatçı Çetin Oraner, o süreçte kimi imkansızlıklar nedeniyle kayıt ve klibinin yapılamadığını ancak Kobanê ve Rojava direnişinin, sömürgeci Türk faşizminin barbarca saldırılarına karşı sürdüğü günümüzde, şarkının da güncelliğini koruduğunu ifade etti.

“Kürt halkının ve ilerici insanlığın barbarlıktan kurtuluşunun sembolü olan Kobanê direnişi ve sürmekte olan Rojava direnişi için, 'Berxwedana Kobanê' şarkısını mütevazı bir katkı olarak paylaşmak istiyoruz” diyen Çetin Oraner, şu mesajı paylaştı: “Rêber Apo'ya, Kürt Özgürlük Hareketi'nin ölümsüz şehitlerine ve birçok cephede direnişi sürdüren Kürt halkının kahraman kızları ve oğullarına olan sevgi, inanç ve bağlılıkla, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nde; Kobanê û Rojava neket, nakeve, li berxwe dide. (Kobanê ve Rojava düşmedi, düşmeyecek, direniyor)”