GÖRÜNTÜLÜ

HPG Avaşîn şehitlerini andı

Avaşîn’de şehadete ulaşan 3 gerillayı saygıyla anan HPG, “Şevin, Sarya ve Ali yoldaşlarımız da bu direnişi büyüten, mücadele azmi ve hesapsız katılımlarıyla mücadele tarihimize geçen birer Apocu militan oldular” dedi.

ŞEHİT AÇIKLAMA

Kurdistan Özgürlük Gerillası karşısında her türlü tekniği kullanan fakat Apocu militanların sarsılmaz iradesi karşısında amacına ulaşamayan soykırımcı sömürgeci Türk devleti yaşanan direniş karşısında büyük darbeler almaktadır. Gerillanın büyük bir cesaret ve yaratıcılıkla uyguladığı dönem taktikleri işgalcilerin korkulu rüyası olmuştur. Apocu fedai militanların tarihte eşi benzeri görülmemiş direnişleri hiç şüphesiz şehitlerimizin mücadelesi sayesindedir. Apocu paradigmayı yaşamın her alanında pratikleştirmek isteyen Şevin, Sarya ve Ali yoldaşlarımız da bu direnişi büyüten, mücadele azmi ve hesapsız katılımlarıyla mücadele tarihimize geçen birer Apocu militan oldular.

Avaşîn bölgesinde birçok çalışmada yer alan yoldaşlarımız özellikle savaş tünellerinin hazırlığı ve yoldaşlarını eğitme konusunda yoğun bir çaba içerisinde oldular. PKK ve PAJK çizgisindeki ısrarlı duruşlarıyla düşman saldırıları karşısında taviz vermeden büyük bir inanç ve moralle görev ve sorumluluklarını yerine getirdiler. Zafere kilitlenen bu değerli Apocu militanlar kendilerini her zaman halkımıza ve şehitlerimize borçlu görerek dönem görevlerine sahip çıktılar.

Şevîn, Ali ve Sarya gibi değerli militanları halklarımızın özgürlük mücadelesine kazandıran başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin bizlere bıraktığı mücadele bayrağını zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Şevîn Azad
Adı Soyadı: Özlem Berfe
Doğum Yeri: Colemêrg
Anne – Baba Adı: Zeynep – Reşit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Temmuz 2017 / Avaşîn

 

Kod Adı: Ali Çiçek Cûdî
Adı Soyadı: Hacı Sezer
Doğum Yeri: : Şirnex
Anne – Baba Adı: Gurbet – Şehmus
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Temmuz 2017 / Avaşîn

 

Kod Adı: Sarya Ronahî Zagros
Adı Soyadı: Leyla Avcı
Doğum Yeri: Mêrdîn
Anne – Baba Adı: Zehra – Salih
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Temmuz 2017 / Avaşîn

 

ŞEVÎN AZAD

Şevîn yoldaşımız, Kurdistan’ın dağları kadar dik duruşuyla bilinen ve direngenliği ile nam salmış Gever’de yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Şevîn yoldaşımız yaşama gözlerini açtığında babası Reşit yoldaşımız 1999 yılında Zagrosların Mêrgezer alanında işgalci Türk ordusuyla gerçekleşen çatışmada şehadete ulaşmıştı. Ailesinin yurtsever olması, babasının şehit olması ve babasız büyümesi sebebiyle neden böyle bir yaşama gözlerini açtığını derinliğine sorguladı. Şevîn yoldaşımız Kürt halkının yüz yüze olduğu soykırım gerçeğini ve saldırıları daha doğduğu günden itibaren yaşayarak hissetti. Bu yüzden özüne ve değerlerine uygun bir kişilik kazandı. Kendisini ve çevresini tanımaya başladığı andan itibaren şehit düşen babasının intikamını almak istedi. Büyüdükçe öfkesini bileyerek gerilla saflarında yer alacağı günü hayal etti. Daha ilkokul yıllarında anadilini rahat konuşamaması çelişkiler yaşamasına neden oldu. Yaşadığı çelişkiler ve Gever’de gelişen direnişlerden dolayı her zaman arayış içinde oldu. Kurdistan’da yaşayan her genç kadın gibi halkımızın varlığına kasteden ve Hareketimizi hedef alan Türk devlet gerçekliğini bizzat görüp yaşayarak tanıyan yoldaşımız, düşmana karşı büyük kin besledi. Kürt kadınının toplumdaki yerini ve özgürlük hareketimizdeki öncü rolünün bilincinde olan yoldaşımız, özgür bir kadın olmayı hedefledi. 2013 yılında Gever’de şehit cenaze töreninde amcasının oğlu Bemal Tokçu’nun hunharca şehit edilmesi ve 2014 yılında bir yürüyüşe düşman saldırısı sonucu arkadaşı Rojhat Özdel’in şehit edilmesi kendisini derinden etkilendi. Bu olaylardan sonra kesin bir şekilde gerillaya katılım kararı verdi. Kobanê ve Şengal’e dönük DAİŞ çetelerinin saldırılarına cevap vermek ve halkımızın özgürlüğünü sağlamak için yüzünü özgür dağlara döndü.

2015 yılında gerilla saflarına katılan Şevîn yoldaşımız, gerilla ve dağın zorlu yaşamına kısa sürede uyum sağlayarak Parti çalışmalarına dahil oldu. Eğitimlerde Parti tarihi ve Kurdistan tarihi derslerinde halkımıza yapılan zulümleri daha iyi bilince çıkararak ideolojik olarak kendini geliştirdi. Toplumun kadına biçtiği geri, geleneksel kalıpları eğitimle daha iyi anlayarak Önderliğimizin özgür kadın kimliği üzerine yaptığı değerlendirmeleri okuyup, tartışarak başarılı bir YJA Star gerillası olmayı hedefledi. Yeni savaşçılarda askeri eğitimler esnasında yaptığı bir değerlendirmede; “askeri eğitimin kişiye güç ve cesaret verdiğini anladım. Artık gerçekten güçlü ve mücadeleci olmam gerekiyor. Savaşta bir militan sabırlı, güçlü, kararlı ve atik olmalı. Askeri eğitimlerde Önderliğimizi ve şehitlerimizi düşünerek silahımızın tetiğine bastık” diyen yoldaşımız, eğitimlerini başarılı bir YJA Star militanı olarak tamamladı. Parti değerlerimizi canlarını feda ederek yaratan şehitlerimize layık olabilmek için her zaman düşmana darbe vurmak istedi. Pratik çalışmalara dahil olan yoldaşımız, yeni bir gerilla olmasına rağmen kısa sürede tüm yoldaşlarının sevgisini kazandı. Düşman saldırılarının yoğunlaştığı alanlara gitme önerisinde bulunan yoldaşımız, bu temelde öfkesini biledi. Her anını Rêber Apo’nun savunmalarından ve çözümlemelerinden edindiği bilgileri ve perspektifleri yaşamsallaştırma temelinde değerlendirdi. Gerilla yaşamının her anını özgürlük anı olarak değerlendirerek yaşama büyük bir heyecan ve yüksek moralle katıldı.

27 Temmuz 2017 günü Avaşîn bölgesinde gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaşan Şevîn yoldaşımız doğal, sade kişiliği ve Apocu militanlığıyla bizlere unutulmaz bir mücadele mirası devretti. Babasının silahını devralan ve tüm yoldaşlarının sevgisini kazanan Şevîn yoldaşımızın bizlere devrettiği mücadelesini zaferle taçlandırma sözümüzü tekrarlıyoruz.

 

ALİ ÇİÇEK CÛDÎ

Ali yoldaşımız Botan’ın yurtsever kenti Şirnex’in Silopya ilçesinde dünya geldi. Yurtsever bir aile ve çevrede büyümesi, Hareketimizi erken yaşta tanımasına neden oldu. Kadim Botan kültürü ile büyüyen yoldaşımız, değerlerine bağlı ve Kürtlük bilinci kazanan bir birey olarak yetişti. Yakın çevresinden ve mensubu olduğu değerli Sipêrtî aşiretinden gerilla saflarına birçok katılımın ve yine mücadele saflarımızda şehitlerinin olması nedeniyle Ali yoldaşımız gerillaya karşı büyük bir sevgi duydu. Botan alanında soykırımcı TC devletinin halkımıza dayattığı baskılara ve yaptığı zulümlere tanık olan yoldaşımız, sisteme karşı tepkilerini içinde biriktirerek özgürlük saflarına geleceği günleri hayal etti. Düşman saldırılarının arttığı, DAİŞ çetelerinin Rojava ve Şengal’de soykırım yapmak istediği bir dönemde yaşanan şehadetlerden derinden etkilendi. Kobanê ve Şengal’de yaşanan destansı direnişte yer almak isteyen Ali yoldaşımız, bu hayalini gerçekleştirmek için yoğun bir çaba gösterdi. Önderliğimizin ve Hareketimizin çağrısı üzerine başlatılan seferberlik çerçevesinde halkımızın gösterdiği duyarlılık ve yaşanan katılımlar yoldaşımız için ilham kaynağı haline geldi. Özgürlüğe kavuşmanın ve düşmana büyük darbe vurmanın en iyi yolunun gerilla saflarına katılım olduğunun bilincinde olan yoldaşımız, 2014 yılında gerilla saflarına katıldı.

Bir süre Botan’da kaldıktan sonra Medya Savunma Alanları’na geçen yoldaşımız yeni savaşçı eğitimini burada gördü. Aldığı yeni savaşçı eğitimi ile Parti ve dağ yaşamına kısa sürede adapte oldu. Eğitimlerde Önderliğimizin eğitime dair yaptığı değerlendirmeler üzerine yoğunlaşarak ideolojik birikim kazanmak için yoğun bir çaba verdi. Eğitim sürecinden aldığı güç ve moralle pratik çalışmalara dahil olan yoldaşımız, birçok alanda çalışma yürüttü. Tüm benliği ile kendisini halkımızın özgürlüğüne adamayı hedefleyen Ali yoldaşımız, kısa sürede kişiliğinde önemli dönüşümler yarattı. Gerilla ortamının yoldaşlık ilişkilerinden ve komünal yaşamından etkilenerek kendisini geliştirdi. Ali yoldaşımız, şehit olan yoldaşlarının iyi bir yoldaşı olabilmek için büyük bir çabanın ve emeğin sahibi oldu. Şehit yoldaşlarının mücadelesine dört elle sarılarak görevlerini yerine getirmeye çalıştı. Yoldaşlarına derin bir bağlılık besleyerek görevlerini layıkıyla yerine getirdi. Yoldaşlarından edindiği tecrübe ve okuduğu Parti materyalleri ile gösterdiği gelişim yoldaşlarının saygısını kazandı. Yoldaşlık ilişkilerindeki sadeliği ve samimi katılımıyla her zaman örnek olarak gösterildi. Yer aldığı her çalışmaya büyük bir özveri ile katılım sağlayan Ali yoldaşımız, önemli tecrübeler kazanarak başarılı bir pratiğin sahibi oldu. Genç, dinamik ve canlı kişiliği ile yoldaşlarının gönlünü kazanan yoldaşımız, adını mücadele tarihimize yazdırdı.

27 Temmuz 2017 günü Avaşîn alanında gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaşan Ali yoldaşımız, son nefesine kadar Apocu özgürlük ruhuna ve şehit yoldaşlarının anısına bağlı kalmayı başardı. Botan halkımızın değerli ve yiğit evladı Ali yoldaşımız mücadele tarihimizde sarsılmaz yoldaşlığı ve yılmaz iradesi ile daima anılacaktır.

 

SARYA RONAHÎ ZAGROS

Sarya yoldaşımız Merdîn’in Kerboran ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Yurtsever bir ailede büyümesi özüne ve değerlerine bağlı bir Kürt kadını olmasını sağladı. Her Kürt genci gibi halkımızın geliştirdiği direnişlere ve Kurdistan’da gelişen savaş durumuna karşı erken yaşta duyarlı oldu. Okul yıllarında Mêrdîn bölgesinde yaşanan “faili TC devleti olan” cinayetlere tanık oldu. İşgalci TC devletinin Kurdistan çocuklarına yaşattığı ve erken yaşta olgunlaşmalarına neden olan durumları bilerek sistemi her zaman sorguladı. Küçük yaşta sisteme karşı öfke duydu. Kurdistan’da yaşayan her Kürt gibi düşman gerçekliğini yaşayarak öğrenen yoldaşımız, okul yıllarında bazı çalışmalarda yer aldı. Milislik çalışmalarını büyük bir gizlilikle yürüttü. Başarılı ve disiplinli çalışma tarzıyla yoldaşlarına yardımcı oldu. Üniversite okuduğu yıllarda aktif bir şekilde yurtsever devrimci gençlik çalışmalarında yer aldı. Bu çalışmaları büyük bir azimle yürüterek önemli bir tecrübe kazandı. Hareketimizi daha yakında tanıma fırsatı yakalayan Sarya yoldaşımız, gerilla saflarında yer almak istemesine rağmen bu önerisini çalışmalardan dolayı ertelemek zorunda kaldı. Öğrenciyken yaptığı çalışmaları vicdani olarak yeterli görmedi. Yaptığı çalışmalarından dolayı gözaltına alındı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi hemşirelik bölümü mezunu olan yoldaşımız, Kobanê Direnişi sürecinde yaralı yoldaşlarının tedavisi ile ilgilendi. Yarasını sardığı her yoldaşının acısını yüreğinde hissederek çalışmalarını yürüttü. Yaşanan şehadetler Sarya yoldaşımız için katılım gerekçesi oldu. Yaşadığı derin yoğunlaşmalarla artık devrime yardım eden bir yurtsever olmaktan çıkıp bu devrimin bir neferi olmak için yüzünü Kurdistan dağlarına döndü. Sarya yoldaşımız, bu şekilde çocukluk hayali olan gerillaya kavuşma özlemini gerçekleştirdi.

Sarya yoldaşımız, aldığı yeni savaşçı eğitimi ile kısa sürede gerilla yaşamı ile bütünleşti. Yeni savaşçı eğitiminde PKK’deki yoldaşlık ilişkilerinden ve kadın gerillaların öncülük rolüne derin bir hayranlık duydu. Kapitalist sistemin kadına dayattığı metalaştırma ve iradesizleştirme politikalarının farkındalığıyla PKK’de özgür kadın kimliğine sahip olmanın gururunu yaşadı. Aldığı eğitimle dağ ve gerilla yaşamının tüm detaylarını kısa sürede öğrendi. Zagrosların hayranlık uyandıran doğası karşısında etkilenen yoldaşımız gerilla yaşamının ilk tecrübesini bu alanda edindi. Eğitim sürecini tamamladıktan sonra pratik faaliyetlere katılan yoldaşımız, bir süre burada kaldı. Şehir çalışmalarında tecrübesi olan yoldaşımız, daha sonra bu alana dönük çalışmalarda yer aldı. Burada yaşadığı yoğunlaşmalarla eylem önerilerinde bulundu. Fakat bu önerisi kabul edilmeyen yoldaşımız, bu ısrarından hiç vazgeçmedi. Büyük bir gizlilik ve ideolojik birikim gerektiren önemli çalışmalardaki başarılı tarzıyla örnek bir PKK-PAJK militanı olarak rol oynadı. Daha sonra Medya Savunma Alanları’nın birçok bölgesinde çalışmalara katılan yoldaşımız, sağlık konusunda yoldaşlarına yardımcı oldu. Bir savaşın ancak önceden yapılan hazırlıklarla kazanılabileceğinin farkında olan yoldaşımız, bu temelde yoğun bir emek harcadı. Düşmanın her türlü saldırılarına cevap olabilmek için hem askeri hem de ideolojik anlamda kendini geliştiren Sarya yoldaşımız, dönemin devrimci görevlerini yerine getirmeye hazır bir YJA Star militanı olarak tetikte oldu. Bu anlamda üzerine düşen her sorumluluğu tereddütsüzce yerine getirdi.

27 Temmuz 2017 gerçekleşen düşman saldırılarda şehadete ulaşan Sarya yoldaşımız son nefesine kadar Rêber Apo ve şehitlere olan bağlılığını koruyarak ölümsüzler kervanına katıldı. Özgür kadın kimliğinin gereklerini layıkıyla yerine getirerek dönemin ruhuna göre hareket eden Sarya yoldaşımız biz ardıllarına unutulmayacak bir mücadele mirası bıraktı. Mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz.”