10 köy daha çetelerden temizlendi

Minbic’in doğusunda 4, Halep yolunda 6 köy daha çetelerden temizlenerek kurtarıldı.

Komutan Şehit Faysal Ebû Leyla Operasyonu kapsamında Tişrin cephesi güçleri, bu sabaha karşı saat 05.00 dolaylarında Fırat Nehri’nin 7 km batısında yer alan Cib El-Tewîl ve Cib El-Qasîr köyleri ile, Minbic’in doğusunda Ratoniye köyünü özgürleştirdi.

Qereqozaq cephesinde ise savaşçılar, sabah 04.30’da Xerfan köyünü de şiddetli çatışmalar sonunda çetelerden temizledi. Çetelerin bombalı araç saldırısı da savaşçılar tarafından boşa çıkarılarak araç imha edildi.

Minbic’in 3 km doğusunda Resim El-Exder ve Cib Nahid köyü çevresinde Minbic Askeri Meclisi savaşçıları ile DAIŞ çeteleri arasında yaşanan şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Öte yandan Minbic Askeri Meclisi savaşçıları, dün kontrol altına alınan Minbic-Halep yolu üzerindeki ilerleyişini sürdürerek bu sabah erken saatlerde Xezawiyê, Mixarat, Xirbet El-Eswed, Heye El-Kebîre, Heye El-Zexîre ve Cereyat köyleri özgürleştirdi.

Minbic’i kuşatmaya alan savaşçıların çevre köylerde yürüttüğü arama tarama faaliyetleri ve düzenlediği temizlik operasyonlarında ise 79 çete cenazesi Minbic Askeri Meclis güçlerinin eline geçti.