10 savaşçı 3 kentte son yolculuğuna uğurlandı

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren 10 savaşçı Qamişlo, Derik ve Girê Spî’de kitlesel törenlerle son yolculuğuna uğurlandı.

7 SAVAŞÇI DERİK’TE TOPRAĞA VERİLDİ

Dêrik ve Girkê Legêli binlerce kişi Hêlên Şivîşoxlî (Bermal Şevîn), Pakîze Çîçek (Arvîn Argeş Mezlûm), Newroz Hesen (Siyal Cûdî), Fatma Aktaş (Arîn Mîrkan), Tîfon Oson (Çiyazan Amed), Ibrahîm Dayan (Demhat Tîrêj) ve Ehmed Torxay’ı (Rojhat Ronî) Dêrik Hastanesi’nden alarak Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’ne doğru yola koyuldu.

Törene Demokratik Federasyon Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Hediye Yusif, siyasi parti ve sivil toplum örgüt üyeleri de katıldı.

YPG Komutanı Rehime Kobanê törende yaptığı konuşmada, ailelere baş sağlığında bulundu ve
“Şehitler halklarının özgürlüğü ve topraklarının kurtuluşu için teröre karşı aralıksız mücadele yürüterek canlarını feda ettiler. Büyük zaferler elde ettiler. Yollarının takipçisi olacağımızın sözünü yineliyoruz” dedi.

Konuşmadan sonra savaşçıların şahadet belgeleri okunarak ailelerine verildi. Ardından savaşçılar sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

QAMİŞLO’DA YPJ SAVAŞÇILARI İÇİN YÜZLERCE KİŞİNİN KATILIMI İLE TÖREN

Safsafah Köyü’nde yaşamını yitiren YPJ savaşçıları Rûken Mihemed (Şêrîn Qamişlo) ve Zehra Mihemed Xelef’i (Bêrîtan Çiya) Qamişlo’daki Şehit Delil Saruxan Şehitliği’nde toprağa verildi.

Törene özerklik yönetimi temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum örgüt üyeleri, YPJ/YPG savaşçıları da katıldı.

Şehitlikte düzenlenen askeri törenin ardından Şehit Aileleri Kurumu Yönetim Üyesi Xece Ebas ve YPJ Komutanı Evindar Deniz birer konuşma yaptı. Konuşmalarda ailelere başsağlığı dilendi ve Rojava devriminde kadınların büyük mücadele yürüttüğü, mücadeleleriyle de kadının topluma öncülük misyonunu ispatladıklarına vurgu yapıldı.

Cizre Kantonu Özerklik Yönetimi adına konuşma yapan Hesen Eli de ailelere başsağlığı dileyerek “Özgür bir ülke için karanlığa karşı birlik olup savaşmamız gerekiyor” dedi.

Konuşmalardan sonra savaşçıların şahadet belgeleri okunup ailelerine teslim edildi. Ardından savaşçılar sonsuzluğa uğurlandı.

QSD SAVAŞÇISI ÎSA GİRÊ SPÎ’DE UĞURLANDI

Girê Spîli yüzlerce kişi Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren QSD savaşçısı Ebûd Îsa’yı Şehit Mehmud Tume Şehitliği’nde uğurladı.

Törene Özerklik Yönetimi Eşbaşkanlığı, TEV-DEM temsilcileri ve sivil toplum örgüt üyeleri de katıldı.

Askeri tören ile başlayan cenaze töreninde TEV-DEM adına Kedim İbrahim konuşma yaparak savaşçının ailesine başsağlığı diledi ve şehitlerin bölgenin özgürleştirilmesi için canlarını feda ettiklerini söyledi.

Özerklik Yönetimi Eşbaşkanı Hemdan El-Ebid yaptığı konuşmada teröre karşı savaşan özgürlük savaşçılarının büyük zaferler kazandığını vurguladı.

Konuşmaların sona ermesinin ardından şehidin şehadet belgesi okunarak ailesine teslime edildi. Şehidin cenazesi sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.