12 tutsak daha açlık grevi eylemine başladı

64’üncü gününe giren süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi yayılıyor. Hilvan ve Siverek cezaevlerinde 12 tutuklunun açlık grevine başladığı duyuruldu.

“Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, askeri operasyonların ve ablukanın sonlandırılması, cezaevlerindeki hak ihlallerinin son bulması” talebiyle Şakran T Tipi Cezaevinde tutukluların başlattığı ve 64’üncü gününe giren süresiz dönüşümsüz açlık grevi yayılıyor.

Urfa'nın Hilvan ilçesindeki T Tipi Cezaevi T-2 ve A-9 Koğuşu'nda bulunan tutuklular, aileleri ve avukatları aracılığıyla süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladıklarını duyurdu. Tutuklular, açlık grevine son 10 gün içindeki farklı tarihlerde başladıklarını ve süresiz dönüşümsüz olarak devam edeceklerini aktardı.

Tutuklu Mahmut Yaşar'ın babası Salih Yaşar oğlunun görüşüne gittiğini ve oğlunun kendisine 10 arkadaşıyla birlikte süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladıklarını duyurduğunu söyledi. Yaşar, çocuklarının kalıcı sağlık sorunları yaşamadan bir an önce taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı.

15 Nisan'da Mahmut Yaşar ve Zilan Bulut'un, sonrasında da Murat Batuhan, Mehmet Gazali Yazar, Ahmet Yılmaz, Şerif Adlim ve 4 tutuklunun daha süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladığı belirtildi.

Öte yandan Siverek T Tipi Cezaevi'nde Ayten Ticil ve Zeynep Kıyar'ın da 12 gündür süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olduğu belirtildi.