15 tutsak Patnos'ta yapılan yeni cezaevine sürgün edildi

Gümüşhane Cezaevi'nde son 20 günde 89 tutuklunun yeri değiştirildi. 15 tutsak halen "Tipi belli olmayan" Ağrı Cezaevi'ne sürgün edildi. 

Olağanüstü Hal'in (OHAL) ilanından sonra cezaevlerindeki tutuklu sayısı yaklaşık 200 bini buldu. Sayının artması yeni cezaevlerinin açılması ve tutukluların bu cezaevlerine sürgünlerini beraberinde getiriyor. Kısa bir süre önce açılan Patnos L Tipi Cezaevi'nde tutulan Emrah Zoroğlu, dihaber'e gönderdiği mektubunda yeni dönemin uygulamasını anlattı.

20 GÜNDE 89 TUTUKLU SÜRGÜN EDİLDİ

Gümüşhane E Tipi Cezaevi'nden 16 Ağustos günü sürgün edilen Zoroğlu, şunları aktardı: "Patnos cezaevine 15 arkadaş geldik. Ancak Gümüşhane Cezaevi'nden 20 gün içinde 89 arkadaş sürgün edildi. Şu anda 14 siyasi tutuklu Gümüşhane'de kaldı ve onlarda sürgün bekliyor. 60 arkadaş Elazığ'a sürgün edildi. Biz 29 arkadaş yola çıktık, içimizden 15 kişi de Ağrı Cezaevi'ne gönderdiler. Burası da yeni açılan bir cezaevi. Tipsizdir!"

OHAL'DE HER ŞEY İKİ KATI!

Patnos Cezaevi'ne kendilerinden önce Bayburt ve Muş cezaevlerinden 30 tutuklunun sürgün edildiği bilgisini veren Zoroğlu, "Genel OHAL uygulamaları devam ediyor. Burada her şeye 'yasak' deniliyor. Kalem dahi verilmiyor, artık diğer şeyleri zamanla paylaşırız. Tamamen yasaklar üzerine kurulmuş bir alandır. Açık görüşler her yerde ayda bir ama burada iki ayda bir. Telefon yer yerde haftada bir burası iki haftada bir" şeklinde aktardı.

Gümüşhane E Tipi Cezaevi'nden Patnos L Tipi Cezaevi'ne gönderilen 15 kişinin isimleri şöyle: "Emrah Zoroğlu, Emre Yalçın, A. Baki Özboğanlı, Çekdar Ödüngit, Bilal Sarıçakmak, Cahit Akıl, A. Samet Erdem, Abdurrahman İverendi, Enver Ökdem, Devran Aslan, Ahmet Demirel, Cengaver Aykul, Beytullah Aldırma, Dilaver  Taşdemir, Faik Argış."