17 savaşçı Girê Spî’de son yolculuğuna uğurlandı

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren 17 savaşçı Girê Spî’de düzenlenen bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Girê Spî’deki Şehit Mehmut Teme Şehitliği’nde düzenlenen törene binlerce kişi katıldı.

El-Ilm Kavşağı’ndan cenazeleri alan binlerce kişi konvoy ile Şehit Mehmud Teme Şehtliği’ne hareket etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini, savaşçıların fotoğrafları ve QSD bayrakları taşıyan kitle, sloganlarla törenin yapılacağı şehitliğe ulaştı.

Cenaze törenine binlerce kişinin yanı sıra Kuzey Suriye Federasyonu Eşbaşkanları, Kobanê Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Enwer Mislim, Girê Spî Demokratik Özerklik Yönetimi Eşbaşkanları Zelîxe Ebdî ve Hemdan El-Ebid, Siqûr El-Reqqa Komutanı Eymen El-Xanim ile Girê Spî’deki Kürt ve Arap kanaat önderleri de hazır bulundu.

Bir dakikalık saygı duruşu ve savaşçıların düzenlediği görkemli askeri törenin ardından, bir konuşma yapan Şehit Aileleri Kurumu Üyesi Wehîd Ebdullah, şehitlerin ailelerine ve bütün Kuzey Suriye halkına başsağlığı diledi.

Siqûr El-Reqqa Komutanı Ebû Ednan ise törende yaptığı konuşmada şehitlerin intikamını alacaklarının sözünü yineledi.

Kuzey Suriye Federasyonu Eşbaşkanı Mensûr El-Selûm da şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, kuzey Suriye’de edinilen bütün kazanımların şehitlerin fedakarlığı ile elde edildiğini söyledi.

Enwer Mislim de törendeki konuşmasında mücadeleyi yükselteceklerini ve şehitlerin yolunun takipçisi olacaklarının altını çizdi.

Konuşmaların ardından şahadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda 17 savaşçı, zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.