2 çocuğu katleden polise 2 yıl ceza istendi!

Silopi'de Furkan ve Muhammed adlı çocukların panzerle katledilmesiyle ilgili iddianame hazırlandı. İddianamede, polisler için istenen cezanın 2 yıldan başlaması dikkat çekti.

 

Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı, Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde 3 Mayıs gecesi uykudaki Muhammed (7) ve Furkan Yıldırım (6) kardeşlerin ölümüne neden olan zırhlı aracın sürücüsü tutuklu Polis Ömer Yeğit ve onu görevlendiren amiri Murat Maden hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Savcılığın iddianamesi Cizre 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis istendi.

İddianamede, hastaneye getirilen Furkan Yıldırım’ın yaşamını yitirdiği, kardeşi Muhammed Yıldırım’ın hastaneye getirildiğinde ise kalp atışlarının olduğu ancak 2 dakika sonra kalbinin durduğu ifade edildi.

İki kardeşin de kafataslarındaki ezilme ve kırıklar nedeniyle yaşamını yitirdiğinin belirtildiği iddianamede, zırhlı araçta kurulu herhangi bir kamera sisteminin olmadığı öne sürüldü!

İddianamede, trafik bilirkişinin, idarenin ve araç sürücüsünün eşit ve aynı derecede kusurlu olduğu yönündeki tespitine de yer verildi.

'POLİSLER YARDIM ETMEDİ'

Muhammet ve Furkan’ın babası Mesut Yıldırım’ın amcası Ahmet Yıldırım’ın savcılıktaki ifadesine de iddianamede yer verildi. Yıldırım, eve çarpan zırhlı aracın sürücüsünün araçtan çıkmadığını, kendilerine “Bir şey yok, sakin olun” dediğini, olay yerine gelen polislerin kendilerine yardım etmediğini, komşularının yardımıyla çocukları enkaz altında çıkarttıklarını aktarırken, polislerden şikayetçi olduklarını kaydetti.