2 savaşçı sloganlarla uğurlandı

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren Kadoz Qamişlo ve Şêro Qamişlo, Şehit Delil Sarûxan Şehitliği’nde toprağa verildi.

Qamişlo'da yaşayan binlerce kişi, Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren Muhemed Yûsif Mehmûd(Şêro Qamişlo) ve Elî Mihemed (Kadoz Qamişlo) uğurlamak için Şehit Delil Sarûxan Şehitliği’nde toplandı.

YPG/YPJ savaşçıları tarafından askeri tören düzenlendi. Daha sonra bir konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Yönetimi Üyesi Mahsûm Hesen, “Halkların kardeşliği için canlarını feda eden şehitlerimizi anıyor ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Şehitlerin mücadele mirasına sahip çıkabilmek için halkların ortak yaşamını inşa etmeli ve birliğimizi güçlendirmeliyiz. Böylece şehitlerimizin intikamını alabiliriz” dedi.

YPG komutanlarından Azad Qamişlo ise şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi ve bütün YPG-YPJ savaşçıları adına, şehitlerin intikamını alma sözünü yineledi.

Törenin sonunda savaşçıların şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Ardından şehitlerin cenazeleri, sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

Yaşamını yitiren savaşçıların kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Şêro Qamişlo

Adı Soyadı: Muhemed Yûsif Mehmûd

Ana Adı: Semîra

Baba Adı: Yûsif

Katılım Yeri ve Tarihi: Qamişlo 1.4.2015

Şahadet Tarihi ve Yeri: Tebqa Havalimanı 1.4.2017

***

Kod Adı: Kados Qamişlo

Adı Soyadı: Elî Mihemed

Ana Adı: Fatme

Baba Adı: Silêman

Katılım Tarihi: 1.11.2016

Şahadet Tarihi: 1.4.2017