2 YBŞ savaşçısı son yolculuğuna uğurlandı

7 Haziran’da kaza sonucu yaşamını yitiren 2 YPŞ savaşçısı son yolculuğuna görkemli bir tören ile uğurlandı.

7 Haziran’da kaza sonucu yaşamını yitiren 2 YPŞ savaşçısı son yolculuğuna görkemli bir tören ile uğurlandı.

YBŞ savaşçıları, HPG ve YJA Star gerillaları ile halkın yer aldığı cenaze konvoyu Serdeş’te ulaştığında halk tarafından sloganlar ile karşılandı.

YBŞ savaşçıları için mezarlıkta düzenlenen askeri tören ardından bir konuşma yapan YBŞ komutanlarından Mazlum Şengal, “Şimdiye kadar Şengal toprakları için yüzlerce şehit verdik. Artık düşman Êzidî halkımızın iradesi ve gücü olduğunu bilmelidir. Bundan sonra yeni bir fermanın yaşanması için YBŞ savaşçılarına karşı savaşılması gerekecektir. Onun içinde artık başka bir fermana asla izin verilmeyecektir” dedi.

Şengal Kadın Meclisi adına ise Dayê Bihar yaptığı konuşmada, son fermanda “sizleri koruyacağız” diyerek kaçanları hatırlatarak şunları ekledi: “Gerilla ve YBŞ güçleri sayesinde Şengal dağında yaşayabildik. Bizler özgürlüğümüz için sonuna kadar direneceğiz.”

YBŞ savaşçısı Rebaz Tilkesap kod adlı İsmail Brahim’in babası Brahim Saado ise Êzidî halkına başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, “Rêbaz ailemizin ikinci şehidi oldu ve gerekirse 10 şehit daha vermeye hazırız” dedi.

Konuşmaların ardından YBŞ savaşçılarının cenazeleri toprağa verildi. Tören “Şehîd namirin” sloganları ile sona erdi.

...