2 YPG savaşçısı törenle son yolculuğuna uğurlandı

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren 2 YPG savaşçısı, Qamişlo’daki Şehit Delil Sarûxan Şehitilği’nde kitlesel bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Xelîl Şêxo (Cîlo Qamişlo) ile Iraklı YPG savaşçısı Etallah Xidir Taha (Can Polat), Qamişlo’daki Qamişlo’daki Şehit Delil Sarûxan Şehitilği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehitlikteki törende Hakkari’de şehit düşen Arap asıllı HPG gerillası Şeyma Ebdulrehman (Awaz Ristem) ve Tabqa’da şehit düşen YPG savaşçısı Xelîl Mehmûd’un kimlik bilgileri de açıklandı.

Şehitlikteki tören bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. YPG-YPJ savaşçılarının düzenlediği askeri tören sonrası konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Umer Elî, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi ve halkların kardeşliği uğruna şehitlerin canlarını feda ettiğini belirtti.

Cizre Kantonu Savunma Konseyi Başkan Yardımcısı Ayid Ibrahîm ise şehitlerin mücadelesiyle Arap, Kürt, Süryani ve bütün halkların birliklerini inşa ettiğini söyledi.

Törende kimliği açıklanan Şehit Awaz Ristem’in kardeşi ise, kardeşinin yolunun takipçisi olacağını söyledi ve Kürdistan halklarına başsağlığı diledi.

Konuşmaların ardından şahadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda Şehit Can Polat ve Şehit Cîlo Qamişlo’nun bedenleri, zılgıtlar ve sloganlarla toprağa verildi.