3 savaşçı Minbic, Girê Spî ve Dirbêsiyê’de son yolculuğuna uğurlandı

Minbic’te Minbic Askeri Meclisi savaşçısı Îzedîn Umer Wês, Girê Spî’de QSD savaşçısı Hesen Elo ile Dirbêsiyê’de ise Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren Med Rojava düzenlenen kitlesel törenler ile son yolculuğuna uğurlandı.

MİNBİC, XEBAT TÜRKMEN’İ UĞURLADI

Minbic’in batısındaki Iwêslî köyünde yaşamını yitiren Minbic Askeri Meclisi savaşçısı Îzedîn Umer Wês’in (Xebat Türkmen) cenazesini almak için yüzlerce kişi Fırat Hastanesi önünde toplandı. Wês’in cenazesini aldıktan sonra Minbic Şehitliği’ne hareket etti.

Minbic Şehitliği’nde ise Wês’in cenazesi askeri tören ile karşılandı. Askeri törenden sonra Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ibrahîm Casim yaptığı konuşmada Wês’in ailesine başsağlığı diledi.

Minbic Askeri Meclisi Genel Komutanı Ednan Ebû Emced de Wês’in ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu ve Şehit Xebat’ın, Türk işgalciliğine karşı savaşarak canını feda ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından şahadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Daha sonra ise Xebat Türkmen’in cenazesi toprağa verildi.

GİRÊ SPÎ’DE QSD SAVAŞÇISI ELO İÇİN TÖREN

Girê Spî’de ise, Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren QSD savaşçısı Hesen Elo (Ebû El-Foz) Şehit Mehmûd Tumê Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurladı.

Eyn Îsa, Hîşê ve Silûk kasabasından halkın da katıldığı tören askeri bir tören ile başladı. Askeri törenin ardından konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Wehîd Ebdullah, şehidin ailesine başsağlığı diledi.

Kongreya Star Yönetimi Üyesi Dalya Xelîl da özgürlük savaşçılarının halkını korumak için canlarını feda ettiğini söyledi.

Hîşê Kasabası TEV-DEM Yönetimi Üyesi Şêx Mûsa ise bu topraklarda bütün halkların gençlerinin, özgürlük uğruna şehit düştüğünü söyledi.

Törenin sonunda Elo’nun cenazesi, sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

MED ROJAVA İÇİN ŞEHİT RUSTEM CÛDÎ ŞEHİTLİĞİNDE TÖREN

Dirbêsiyê ve Serêkaniyê halkı, Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren savaşçı Med Rojava’yı, Şehit Rustem Cûdî Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurladı.

Savaşçılar tarafından düzenlenen askeri tören sonrası konuşma yapan YPG komutanlarından Kawa Rêber şehitlerin intikamını ve mücadeleyi yükseltme sözünü yineledi.

Cizre Kantonu TEV-DEM Meclisi Eşbaşkanı Xelîl Osman da şehitlerin, halkların özgürlük yolunu aydınlattığını söyledi.

Törende Şehit Aileleri Meclisi ve şehidin ailesi de birer konuşma yaparak, özgürlük şehitlerinin yolunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından şehide ait şahadet belgesi okundu ve ailesine teslim edildi.

Tören sonunda Şehit Med, sloganlar eşliğinde toprağa verildi.