3 savaşçının kimliği açıklandı

YPG, Fırat’ın Gazabı Hamlesi ve Şedadê’deki çatışmalarda yaşamını yitiren 3 savaşçının kimliğini açıkladı.

YPG Basın Merkezi, yaptığı açıklama şunları belirtti:

“YPG-YPJ olarak Rojava Devrimi’nin ilk gününden itibaren Kuzey Suriye ve Rojava topraklarında teröre karşı aralıksız bir mücadele vermekteyiz. YPG sadece teröre karşı verdiği mücadele ile değil, ulusal ve uluslararası özellikleriyle tanınmıştır. Bu özellikler bölgesel ve uluslararası alanda YPG-YPJ güçlerine büyük bir saygı anılmasını sağlamıştır. Bu sebeple diğer halklardan birçok genç özgürlük yürüyüşüne katılmış ve halkların kardeşliği uğruna kan dökmüştür.

Bölgede huzurun ve güvenliğin sağlanması için YPG-YPJ güçleri, QSD çatısı altında DAIŞ çetelerine karşı büyük bir mücadele yürütüyor. Özgürlük savaşçıları işgali ve DAIŞ terörünü bitirmek adına büyük bir inanç ve direniş ruhuyla mücadele etmektedir. Son zamanlarda Fırat’ın Gazabı savaşçıları tarafından DAIŞ çetelerine karşı daha yoğun bir mücadele yürütülmektedir. QSD savaşçıları bütün çete saldırılarını kırıma uğratmaya ve bölgedeki ilerleyişine devam etmektedir.

2 yoldaşımız, çete saldırılarını kırıma uğratmak için cesaret ve fedakarlıkla savaşmış ve çetelerin amacına ulaşmasını engellemede büyük bir rol oynamıştır. Bu arkadaşlarımızdan Şehit Canpolat, aslen Iraklı olmaktadır.

Şehit Canpolat’ın insanlık için verdiği mücadele ve şahadeti, halklar arasındaki kardeşlik köprüsünü büyütmüştür. Onun uğruna şehit düştüğü değerler için mücadeleyi yükselteceğimizin sözünü yineliyor, ailesi başta olmak üzere bütün Irak halkına başsağlığı diliyoruz.

Şehit düşen Ceger Hesekê yoldaşımız da Şedadê’ye bağlı Ebu Fas köyünde, savunma görevini yerine getirdiği esnada geçirdiği kalp krizi ile şahadete ulaşmıştır.

YPG-YPJ güçleri olarak bütün özgürlük şehitlerini anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Başta şehitlerimizi aileleri olmak üzere bütün Rojava, Kuzey Suriye ve Irak halklarına başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimize verdiğimiz özgür bir ülke ve halkların kardeşliği inşası sözünü bir kez daha yineliyoruz.”

KİMLİK BİLGİLERİ

Yaşamını yitiren savaşçıların kimlikleri şöyle:

Kod Adı: Canpolat

Adı Soyadı: Atalla Xidir Taha

Ana Adı: Fadîle

Baba Adı: Xidir

Doğum Yeri: Irak

Şahadet Yeri ve Tarihi: Tabqa 10 Nisan 2017

***

Kod Adı: Ceger Hesekê

Adı Soyadı: Samî Umir

Ana Adı: Neîma

Baba Adı: Feyad

Doğum Yeri: Hesekê

Şahadet Yeri ve Tarihi: Şedadê, Ebû Fas köyü 11 Nisan 2017

***

Kod Adı: Cîlo Qamişlo

Adı Soyadı: Xelîl Şêxo

Ana Adı: Wîdad

Baba Adı: Elî

Doğum Yeri: Qamişlo

Şahadet Yeri ve Tarihi: Rakka, Merzîla köyü 12 Nisan 2017”