33 cenaze halen teşhis edilemedi

Cizre'deki sokağa çıkma yasağının ardından başlayan çatışmalarda yaşamını yitiren ve farklı merkezlerdeki kimsesizler mezarlıklarına defnedilen 33 YPS ve YPS-JIN üyesinin cenazesi halen teşhis edilmedi.

 

 Şırnak'ın Cizre ilçesinde 15 Aralık 2015 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren 33 YPS ve YPS-JIN üyesinin cenazesi, kimsesiz mezarlıklarında alınmayı bekliyor. Otopsi işlemleri için Malatya, Mardin, Antep, Silopi ve Şırnak'a gönderilen fakat kimlikleri halen teşhis edilmeyen cenazeler farklı farklı noktalardaki kimsesizler mezarlıklarına defnedildi.

Edinilen bilgilere göre, teşhis edilmeyen cenazelerden birisi Cizre'nin Yafes Mahallesi'ndeki kimsesizler mezarlığında, 17'sinin Silopi, 4'ünün Şırnak'ın Toptepe (Avgamasiyan) Köyü'nde, 2 cenazesinin Şırnak'a bağlı Balveren Beldesi'nde ve 2 cenazenin ise Şırnak'ın Kumçatı Beldesi'ndeki kimsesizler mezarlığına alınmayı bekliyor. Ayrıca Cizre'de yaşamını yitiren 2 YPS ve YPS-JIN üyesinin cenazesinin Antep'te, 5 cenazenin ise Malatya'daki kimsesizler mezarlığında olduğu bildirildi.

Ayrıca cenazelerini almak için DNA örneği veren birçok ailenin ise halen yanıt alamadıkları belirtildi.