4 kentte 10 tutuklama

Türkiye ve Kürdistan kentlerinde 10 kişi daha siyasi soykırım operasyonları kapsamında tutuklandı.

AKP/Saray, direnişini kıramadığı Kürt halkına dönük siyasi soykırım operasyonlarını sürdürüyor. Bu kapsamda; Elazığ, Hakkari, Kütahya ve Muş'ta 10 kişi daha tutuklandı.

ELAZIĞ
Elazığ'da 31 Mayıs Salı günü gözaltına alınan DBP İl Eşbaşkanı Mehmet Nazif Koç, HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı Semra Çelik, eski HDP İl Eşbaşkanı Yunus Güneş, HDP milletvekili adayları Türkan Bingöl ve İbrahim Bingöl ile Ahmet Emektar, Hasan Üzüm ve Hüseyin Acar emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. 
DBP İl Eşbaşkanı Koç ile HDP adayı Bingöl serbest bırakılırken, 6 kişi savcılık ifadelerinin ardından çeşitli tarihlerde katıldıkları basın açıklamaları, eylem ve etkinlikler ile sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlardan ötürü "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla mahkemeye sevk edildi. 6 kişi, tutuklanarak Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

HAKKARİ
Hakkari'nin Gever (Yüksekova) ilçesinde dün gözaltına alınan Yıldırım ve Çekdar Buldan adlı iki kardeş, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çekdar Buldan serbest bırakılırken, Yıldırım Buldan ise hakkında daha önce açılan bir dosya gerekçesiyle tutuklandı. 

KÜTAHYA
Kütahya'da önceki gün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Dumlupınar Üniversitesi'nden 15 öğrenci emniyetteki işlemelerin ardından adliyeye sevk edildi. Öğrencilerden 2'si sevk edildikleri mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MUŞ
Muş'un Malazgirt ilçesinde gözaltına alınan bölgenin ileri gelenlerinden 64 yaşındaki Haki Erdoğan, halk arasında yaşanan sorunlar çözmek için yaptığı arabuluculuk gerekçe gösterilerek, "Anayasal düzeni bozmak" iddiasıyla tutuklandı.