5 savaşçının kimlikleri açıklandı

YPG, yaşamını yitiren 5 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı. YPG, sonuna kadar şehitlerin takipçisi olacaklarını ifade etti.

Halk Savunma Birlikleri(YPG) Basın Merkezi, DAİŞ ile yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren 5 savaşçının kimlik bigilerini kamuoyu ile paylaştı. YPG açıklamasında, “Rojava ve Kuzey Suriye’de çetelerin varlığı sona eriyor. Özellikle Fırat’ın Gazabı Hamlesi ile Rakka’nın özgürleştirilmesi DAİŞ’in bitmesi anlamına geliyor. DAİŞ çetelerinin yok edilmesinde Halk Savunma Birlikleri(YPG) ve Kadın Savunma Birlikleri(YPJ) savaşçılarının rolü büyüktür. Bu yüzden DAIŞ çeteleri her türlü yöntemi deneyerek güçlerimize saldırıyor" denildi.

YPG Basın Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

"DAİŞ çeteleri 27 Mart’ta Şedade’nin Azawi Köyü’nde bulunan güçlerimize saldırmıştı ve saldırının sonuçlarına ilişkin açıklama yapmıştık. Çetelerin bu köye saldırılarının kırılmasında yoldaşlarımız büyük direniş gösterdi. Çatışmalar sonucu ve saldırının kırılması sırasında 2 arkadaşımız kahramanca ve fedaice savaşarak şehadete ulaştı. Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde aktif rol oynayan 3 arkadaşımız da şehadete ulaşmıştır.

Çeteler kalabalık bir sayı ile ve tank ve panzerlerle savaşçılarımızın bulunduğu noktaya saldırınca Argeş Heseke yoldaşımız, arkadaşlarımıza zarar gelmemesi için tank ve panzerlere fedaice kalkan oluyor. Arap olan Şehit Argeş Hesekeli ve 2 çocuk babasıydı. Şedade özgürleştirilmeden önce YPG’yi tanıyor ve YPG’ye katılıyor. Katıldığı günden şehadete ulaştığı güne dek tereddütsüz yaşadı. Şehit Argeş kişiliği ve duruşu ve bu eylemi ile bir daha gösterdi ki YPG halkın fedai gücüdür.

YPG ve YPJ olarak tüm özgürlük şehitlerini anıyoruz. Başta şehit aileleri olmak üzere tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Sonuna kadar şehitlerin takipçisi olacağız, özgür yaşamı kurmak için mücadeleyi yükselteceğimize olan sözümüzü yeniliyoruz.”

Yaşamını yitiren savaşçıların kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Argeş Hesekê

Adı Soyadı: Hisên Fethî

Ana Adı: Naîle

Baba Adı: Bedran

Doğum Yeri: Hesekê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Şedadê, Gundê Ezawî  27 Adar 2017

***

Kod Adı: Delîl Şedadê

Adı Soyadı: Yasîn Hisên

Ana Adı:  Menîfa

Baba Adı: Mihdî

Doğum Yeri: Erîşa

Şehadet Yeri ve Tarihi: Şedadê, Gundê Ezawî  27 Adar 2017

***

Kod Adı: Kamûran

Adı Soyadı: Qasim Selmo

Ana Adı: Wetha

Baba Adı: Ehmed

Doğum Yeri: Hesekê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Rakka, Gundê Kas Icêl 18 Adar 2017

***

Kod Adı: Kuvetlî Til Temir

Adı Soyadı: Ala Abas

Ana Adı: Cûmana

Baba Adı: Mihemed

Doğum Yeri: Til Temir

Şehadet Yeri ve Tarihi: Rakka, Gundê Xinês 27 Adar 2017

***

Kod Adı: Xidir Hesekê

Adı Soyadı: Ebdilezîz Siwadî

Ana Adı: Sebhe

Baba Adı: Cuma

Doğum Yeri: Hesekê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Rakka, Gundê Kas Icêl 20 Adar 2017