5 savaşçının kimlikleri açıklandı

YPG, Kuzey ve Güney Safsafah köylerindeki direnişinde yaşamını yitiren 5 savaşçısının kimlik bilgilerini açıkladı.

YPG Basın Merkezi resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, “Tabqa kentini ve Fırat barajını DAIŞ çetelerinden temizlemek amacıyla sürdürülen operasyon, QSD tarafından başarıyla devam ettirilmektedir. Kuzey ve Güney Safsafah köylerinde yaşanan şiddetli çatışmalar sonucu her iki köy ve alanın tamamı çetelerden temizlenmiş, köylerin alınmasıyla Tabqa operasyonuna katılan QSD güçlerinin iki kolu da birleşmiştir. Güçler artık şehir merkezine doğru ilerleyişe geçmiştir. YPG ve YPJ güçlerinin de aralarında olduğu QSD’nin operasyonları karşısında alandaki çeteler büyük darbeler almıştır. Savaşçıların ilerleyişi karşısında tutunabilmek ve kuşatmayı kırmak için DAİŞ çeteleri tekrar canlı kalkan, intihar saldırısı ve bomba yüklü araç taktiklerine yoğunca başvurmuştur. Fakat hiçbir denemesinden sonuç alamamıştır. Safsafah köylerinde yaklaşık 40 saat aralıksız süren çatışmalar sonucu aralarında bir çete emirinin de bulunduğu en az 50 çete öldürülmüş, 14’ünün cenazesi Eylem Odası savaşçılarının eline geçmiştir" dedi.

YPG şunları da belirtti:

"Çatışmalar boyunca çeteler tarafından canlı kalkan olarak kullanılan sivil halkın can güvenliği esas alınmış, savaşçılar sivil halkın emniyetini canları pahasına korumaya çalışmıştır. Sivil halkı canlı kalkan olarak kullanan çetelere karşın savaşçılar, alan kurtarılmaya çalışılırken kendilerini sivil halka kalkan yapmıştır. Bunun sonucu olarak 5 arkadaşımız sivillerin ve köylerin kurtarılması esnasında şehit olmuştur.

Bu yoldaşlarımız halk sevgisi ve derin yurtseverlik hislerini yaşam ve savaş duruşlarıyla ispat etmişlerdir. Halka yönelecek her saldırı ve bölgesel gericiliğin en barbar biçimiyle kıyasıya çatışma içerisinde olmaları onları mücadele tarihimizin unutulmayacak isimleri kılacaktır. Bu fedakârlık ve cesaret timsali yoldaşlarımızın anılarını mücadelemizde yaşatıp emellerini zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyor, başta aileleri olmak üzere tüm Kürdistan halklarına başsağlığı diliyoruz."

Yaşamını yitiren savaşçıların kimlikleri şöyle:

Kod Adı: Arîn Mîrkan

Adı Soyadı: Fatma Aktaş

Ana Adı: Cemîle

Baba Adı: Mihemed Hadî

Şehadet Yeri ve Tarihi: Rakka, Safsafah Köyü 5 Nisan 2017

***

Kod Adı: Arjîn Argeş Mazlûm

Adı Soyadı: Pakize Çiçek

Ana Adı: Sitî

Baba Adı: Yusuf

Şehadet Yeri ve Tarihi: Rakka, Safsafah Köyü 5 Nisan 2017

***

Kod Adı: Bermal Şeviş

Adı Soyadı: Hêlîn Şevişoğlu

Ana Adı: Celîle

Baba Adı: Mehmet

Şehadet Yeri ve Tarihi: Rakka, Safsafah Köyü 5 Nisan 2017

***

Kod Adı: Çiyazan Amed

Adı Soyadı: Tayfun Usun

Ana Adı: Fatma

Baba Adı: Abdülkadir

Şehadet Yeri ve Tarihi: Rakka, Safsafah Köyü 5 Nisan 2017

***

Kod Adı: Demhat Tîrêj

Adı Soyadı: İbrahim Dayan

Ana Adı: Besna

Baba Adı: Cemal

Şehadet Yeri ve Tarihi: Rakka, Safsafah Köyü 5 Nisan 2017”