6 kardeş YBŞ saflarına katıldı

Halkının intikamını almak için 4 kız kardeş ve iki erkek kardeş birlikte YBŞ ve YJŞ saflarına katıldılar. Kardeşler insanlık düşmanlarına karşı yan yana savaşıyorlar. 

YJŞ ve YBŞ savaşçıları Axin Ezidxan ve Agir Şoreş duygularını ajansımız ANF ile paylaştılar...

Êzidî halkına yapılan son fermandan sonra YJŞ saflarına katıldığını belirten Axin Ezidxan, şunları belirtti:

"Ben 2014 yılında saflara katıldım. Benim katılımıma en çok son yaşanan ferman ve buna bağlı olarak binlerce Êzidî kadınının katliamlara tabi tutulması ve kaçırılması olmuştur. Fermanda özelikle kadınların hedef seçilmesi ve katliama uğratılması benim YJŞ'ye katılmamda önemli etken olmuştur. İlk katıldığım zamanlarda gençler ve kadınlar katlediliyor ve toplumumuz yok edilmeye çalışılıyordu ve yaşadığımız topraklarımız da elimizden alınmak isteniyordu.”

‘HALKIMIZ ESARETİ YAŞAMASIN DİYE...'

Halkının yaşadığı esaret ve acılara dayanamayıp silahı eline aldığını belirten Ezidxan, devamında şunları söyledi:

"Özellikle o süreçte Bakurê Kurdistan'ın birçok yerinden gençler bizi savunmak için geliyor ve şehit oluyorlardı. O zaman artık neden biz silah alıp savaşmıyoruz sorusunu kendimize sormaya başladık. Savunmasız olduğumuz için şimdiye kadar katliamlar ile yüz yüze kaldık ve kendi kendi kendimizi yönetemedik. Ama Êzidî gençliği artık bir güçtür ve intikamımızı almak için YJŞ/YBŞ saflarına katıldık."

'ÖNDER APO'YU VE HALKIMIZI ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ'

Ailesinden 4 kız ve 2 erkek kardeşinin YBŞ/YJŞ saflarında yer aldığını söyleyen Ezidxan, "Bu bizim için büyük bir onurdur. Çünkü halkımız, kutsal topraklar için sonuna kadar burada mücadele veriyoruz. Yanında hem yoldaşın hem de kardeşin olması çok güzel ve farklı bir duygu. Büyük bir mutluluk içinde YBŞ saflarında kız ve erkek kardeşlerim ile savaşıyorum.”

Şehit Berxwedan Akademisi'nde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın felsefesini anlamak istediklerini belirten Ezidxan, konuşmasının sonunda şöyle dedi:

"Özgür bir mücadele, özgür bir fikir sahibi olmayı gerektirdiği için biz de öğrenmek istiyoruz. Bunları öğrenip Êzidî halkı ile paylaşmak istiyoruz ki halkımız artık bu yaşanan katliamlara karşı kendini koruyabilsin ve özgürce yaşasın. Bütün Êzidî gençlerinin bu saflara katılması büyük bir değer olur çünkü bu saflarda güçlü bir örgütlülüğe kavuşmak demek Ezdixan halkını daha iyi koruyabilmek ve özgürleştirmek demektir. Bunu için de bütün Êzidî genç kızları ve erkeklerine buradan çağrıda bulunuyorum; gelin YBŞ/YJŞ saflarına katılın. Önder Apo’nun özgürlüğü ile birlikte halkımızın özgürlüğünü de kazanalım.”

‘ZULMÜ KABUL ETMEYEN ÊZİDÎLER YBŞ'YE KATILSIN’

YBŞ savaşçısı Agir Şoreş de katılımına ilişkin şunları belirtti: “2014 yılında saflara katıldım. Halkımıza dönük katliamlar yapıldığı için katılım yaptım. Öteki katılma gerekçem ise yaşanan katliama karşı çaresiz kalmaktan ise bir çare aramak oldu ve benim bulduğum yol YBŞ saflarına katılmak oldu. Hakikatin peşinde olan ve zulme boyun eğmek istemeyen herkes YBŞ saflarına katılmalıdır.”

'KARDEŞLERİMLE AYNI SAFTA OLMAK MUTLULUK VERİCİ'

Kız kardeşi Axin ile aynı cephede savaşan Şoreş, kardeşleri ile aynı mücadelede yer almanın verdiği duyguları da şöyle paylaştı:

"Biz 4 kız ve 2 erkek kardeş YBŞ/YJŞ saflarında yer alıyoruz. YBŞ/YJŞ saflarında bulunmak yapılan katliamlara ve zulme karşı durmak bizim için kutsal bir şeydir ve böylelikle halkımızın intikamını da almış oluyoruz. Ben ve kız kardeşim şimdi Şehit Berxwedan Akademisi'nde eğitim alıyoruz. Akademiye geliş nedenimiz fikirlerimizi güçlendirip daha şeffaf kılarak daha güçlü mücadele edebilmek içindir. Birlikte bu eğitime gelmek gibi birlikte katılmak ve mücadele yürütmek bizim için mutluluk verici bir durumdur.”

Konuşmasının sonunda Êzidî genliğine çağrıda bulunan Şoreş, Êzidî gençlerinin hakikati bulmaları, gerçeğin izinde yürümeleri ve intikamlarını almaları için gelip YBŞ/ YJŞ saflarına katılmalarını istedi.