Özel savaş medyasının “öldürdüğü” gerilla ANF’ye konuştu

AKP hükümetinin özel savaş gerçeği başka bir skandalla ortaya çıktı. Son zamanlarda Türk ordusu gerilla karşısındaki yenilgisini örtbas etmek için, her türlü özel savaş yöntemini uyguluyor.

Süleyman Soylu “Nisan ayından sonra kimse PKK’nin adını ağza alamayacak” dedikten sonra, gerillalar birçok değişik eylemle bu söylemi boşa çıkardı.

AKP devletinin bir başka özel savaş taktiği ise, sözde tümden imha olmuş gerilla fotoğraflarının basına servis etmektir. Kısa bir süre önce Sabah Gazetesi ‘Yokoluşun Fotoğrafı’ başlığıyla servis ettiği ucube haber gibi. Söz konusu fotoğraf Amed’de çekilmiş. Bahsi geçen operasyon ise 2011’in Aralık ayından 2012’nin Mart ayına kadar devam etmiş. Binlerce askerin katıldığı operasyonda, üç gerilla yaşamını yitirmişti.

HPG gerillası Mazlum Amed de bahsi geçen fotoğrafta var. Amed haricinde fotoğrafta olan gerillalar ise hala özgürlük mücadelesi saflarında. Aynı zamanda başka zaman ve başka yerde şehit olan gerillalar da o fotoğrafta var.

2011 yılında bu operasyonlara şahitlik eden HPG gerillası Mazlum Amed, ANF’ye konuştu.

Aylarca süren operasyonda birçok askerin öldüğünü ve yalnızca üç gerillanın yaşamını yitirdiğini vurgulayan Amed, “Sabah gazetesinin yayınladığı haber gerçeklikten uzaktır. Kendi yenilgilerini örtmek için bunu yapıyorlar. Son zamanlarda bu türlü fotoğraf ve haberleri daha çok servis ediyorlar. Bahsettikleri operasyon 2011-2012 yıllarında yapıldı. Çevre köyleri ve sivilleri umursamadan savaş uçaklarıyla çevreyi bombaladılar. Hava saldırıları günlerce devam etti. Sonrasında ise on binlerce asker ile kara operasyonu yaptılar.

Güya bu operasyona birçok gerilla arkadaşımızı öldürmüşler. Onlara göre gerilla alanlarının içine kadar girmişler. Böyle bir şey yok. Evet çatışma çıkmasına çıktı. Arkadaşlar aylarca direndi ve Amedli Harûn ve Rüstem adlı arkadaşlarımız şehit düştü. Operasyondan ayrı olarak Armanc Rojhilat adlı arkadaşımız da pusuda şehit düştü” dedi.

Kendisinin de birkaç kez Türk ordusunun açıklamalarında öldürüldüğünü hatırlatan Amed şunları dile getirdi: “O operasyonda beni yaralı olarak göstermişlerdi. O operasyonda yaralanmadım. Halkın ve ailemin moralini bozmak için öyle dediler. Sonra Adıyaman’da şehit düştüğümü belirttiler. Ölüm haberimden sonra hakkımda arama kararı çıkardılar. Ölen birisi hakkında arama kararı mı çıkarılır?”

Fotoğraftaki Ali, Serxwebûn ve Kendal adlı gerillaların hayatta olduğunu söyleyen Amed, “Bu yalanlarla özel savaş taktiğini devreye sokuyorlar. Halkımızın moralini bozmak istiyorlar. Gerilla ile mücadele yenilince, medya üzerinden saldırmaya başlıyorlar. Bahoz Erdal arkadaşın örneğinde görüldüğü üzere birçok planlarının boşa düştüğünü gördük. Zaten kimse onların bu yalanlarına da inanmıyor” dedi.

Mazlum Amed’e ilişkin haberlerin dışında başka haberler de özel savaş medyası tarafından yayılıyor. Bu tür haberlerin çoğu deşifre edildi ve AKP’nin maskesini de düşürmüş durumda. Son zamanlarda Dr. Aydın örneğini de bunu gösteriyor. Dr. Aydın adlı gerilla Türk ordusunun ve KDP’nin ortak operasyonuyla yakalanmış değil. Dr. Aydın bir sene önce hava saldırılarında yaralanıp, Güney Kürdistan’da tedavi görüyordu. KDP güçleri bir pazarlık yapıp onu Türk ordusuna teslim etmişler. Eğer teslim etmemiş olsa bile, MİT yetkilileri Güney Kürdistan’a gelip Dr. Aydın'ın sorgulanmasına katılmış.

İlginç olan ise üzerinden zaman geçmiş bu tür olayları, yalan haberlerle tekrar gündeme getiriyorlar.