Şemdinli’de eylem ve operasyon

HPG gerillalarının 1 Ağustos günü Şemdinli’nin Çeme Kurke karakoluna eylem düzenlendiği bildirildi. Türk ordusunun Şemdinli’de başlattığı operasyona ilişkin bilgiler de giderek netleşiyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, gerilla güçleri 1 Ağustos günü sabah saatlerinde Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Çeme Kurke karakoluna eylem düzenledi. Askerlerin nöbet değişimi sırasında yapılan eylemde, 1 askerin öldüğü ve bazı askerlerin ise yaralandığı belirtildi.

Aynı saatlerde Çeme Kurke karakoluna yakın bir mesafede bulunan Begijne karakoluna da eşzamanlı eylem düzenlendi. Burada ise çok sayıda roketin karakola isabet ettiği aktarıldı. Ancak net bilgi edinilemedi.

Diğer yandan, Türk ordusunun 30 Temmuz günü Şemdinli’de başlattığı operasyona ilişkin bilgiler de netleşiyor. ANF’nin yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre, Türk ordusu Jaro Seraro köyü, Birkaro tepesi, şehit Serhildan silsilesi, şehit Zilan tepesi, Xiro tepesi ve koordine tepesine operasyon düzenledi. 2 skorsky helikopterle bölgeye indirilen özel harekatçılar Seraro köyüne baskın düzenledi. Burada Medeni isminde bir köylü darp edilerek gözaltına alındı.

Ancak Türk askerleri, gerillanın bölgeden döşediği patlayıcılardan dolayı ilerleyemedi. Çok sayıda mayının patladığı, 6 askerin öldüğü ve çok sayıda askerin yaralandığı bildirildi. Patlayıcılar karşısında çaresiz kalan Türk askerleri 1-2 Ağustos’ta aşamalı olarak geri çekildi.

Operasyondan sonra bölgede hava saldırıları başladı ve sivil yerleşim yerlerinde maddi zarar meydana geldi.

Gerillaların Çarçella bölgesinde bulunan Baye tepesinde de 1 Ağustos günü eylem düzenledikleri bildirildi.

HPG’nin bu eylem ve operasyon ilişkin açıklama yapması bekleniyor.