Şengal halkından tutsakların direnişine destek

Şengalliler, açlık grevindeki siyasi tutsakları selamladı.

Türkiye cezaevlerinde sürdürülen süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerini selamlayan Şengal halkı, Kürt Özgürlük Hareketi'ne sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyledi.

Kurdê Ali adlı Şengalli genç kadın, açlık grevlerinin 60 günü geride bıraktığını hatırlatarak, Türk devletinin zulmünü ve başta Avrupa Birliği olmak üzere açlık grevlerine sessiz kalan tüm uluslararası kurumları kınadı.

Şengalli kadınlar olarak zindan direnişçilerini selamladıklarını, gerekirse Şengal'de kendileri de açık grevine gireceklerini söyledi.

'GEREKİRSE BİZ DE GİRERİZ'

Şêrzad Şemo da açlık grevi direnişçilerini selamlayarak şunları söyledi: "İki ayı aşkın süredir açlık grevleri sürüyor. Bazı tutukluluların durumu ölüm sınırına dayanmış. 200'den fazla tutuklu açlık grevinde ancak kimse ses çıkarmıyor. Bu sessizlik insanlık adına onursuzluktur. Tutuklular sadece meşru haklarını talep ediyor ve bu uğurda açlık grevine girmiş bulunuyorlar. Ancak insan hakları örgütleri hâlâ sessiz ve sorumlu davranmıyor."

Şemo, gerekli görülmesi durumunda kendilerinin de Şengal'de önderlikleri ve arkadaşları için açlık grevine gireceklerini belirtti.

Mediha Murat adlı genç kadın da açlık grevine girmeye hazır olduklarını belirterek, Êzidî toplumu olarak Kuzey halkı ile birlikte olduklarını ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için mücadele edeceklerini vurguladı.