Şırnak'ta kayyum belediye işçilerini operasyonlara gönderiyor

Şırnak Belediyesini işgal eden kayyum, belediye işçilerini operasyon bölgesine göndererek, askerlere yedek hizmet gücü olarak kullandırıyor. Diğer yandan HÜDA PAR üyelerinin işbirliğiyle açılan dernekleri de belediye tarafından finanse ediliyor.

Öz yönetim ilanına karşı Şırnak'ı yakıp yıkan devlet güçleri, yarattıkları yıkım ile birlikte Şırnak halkının oyları ile seçilen Şırnak Belediyesi Eşbaşkanlarını görevden alarak yerine kayyum atadı. Göreve gelen kayyum belediyeyi özel savaş karargahına çevirirken, Şırnak'ta yeşil alanlara bile tahammül edemediler.

KURAN KURSLARI HOCALARINA MAAŞ BAĞLANDI

Kayyum işgali ardından kayyumun ilk icraatı emniyetin güvenliğini gerekçe göstererek ağaç katliamı yapmak oldu. Kentte bulunan ağaçları kesen kayyum güvenlik gerekçesiyle kentte ağaç dikimine izin vermiyor.

HÜDA-PAR ile birlikte kentte kuran kursları açan kayyum, kurslarda çalışan hocaları HÜDA-PAR'dan seçerek maaşa bağladı. Maaşları belediye tarafından karşılanan HÜDA-PAR'lılar kuran kursunda cihat eğitimi veriyor. Müftülüklere büyük paralar aktaran kayyum, Ramazan ayı boyunca müftülüğün bütün etkinliklerini belediye bütçesinden finanse etti.

BELEDİYE BÜTÇESİ GÜVENLİK HARCAMALARINA

DBP Belediyesi tarafından yürütülen kültür, sosyal, eğitsel tüm hizmetleri kaldıran kayyum, yerine emniyet ve operasyona çıkan devlet güçlerinin ihtiyaçlarına göre hizmetler veriyor.

Belediyenin bütün bütçesini güvenlik için harcayan kayyum, Şırnak halkına herhangi bir hizmet götürmezken, belediye araçlarıyla operasyon bölgelerine zırhlı araçların sokulması için yol yapıyor.

BELEDİYE İŞÇİLERİ OPERASYONLARA GÖTÜRÜLÜYOR

Belediye işçileri birer ordu mensubu gibi operasyon bölgelerine götürülerek burada çalıştırılıyor. Operasyon bölgelerine götürülmelerine ilişkin bilgi veren, isminin açıklanmasını istemeyen Şırnak Belediyesi’nde çalışan bir işçi, şunları aktardı:

"Kayyumun emri ile operasyon bölgelerine götürülüyoruz, burada operasyona katılan askerlere hizmet ediyoruz, onların su yemek, temizlik ihtiyaçlarını karşılıyoruz, malzemelerini taşıyoruz. Askeri araçlar için yol yapılıyor, burada çalıştırılıyoruz. Şırnak halkı için bir çalışma yok, belediye karargah gibi kullanılıyor, her şey emniyet ve askeriye için yapılıyor."

ŞIRNAK BELEDİYESİ'NDE TÜRKÇE KONUŞ

İsmini vermek istemeyen belediye işçisi belediye binasında olup bitene ilişkin de şu bilgileri verdi:

"Belediye binası bir karargah gibi. Belediye binası değil, askeri bir karakol sanki. Normal bir görevli gelmiyor oraya. Belediye de Kürtçe yasaklandı, işçiler kendi aralarında Kürtçe konuşamıyor, belediyeye halk gelmiyor, ama gelenler de Kürtçe konuşamıyor. Türkçe bilmeseler dahi onlarla Türkçe konuşuluyor ve Türkçe konuşmaya zorlanıyorlar."

ŞIRNAK HALKINA TÜRKÇÜLÜK DAYATILIYOR

Kentte, kayyumun finansmanı ve HÜDA-PAR elemanları öncülüğünde 15 Temmuz Derneği, Osmanlı Ocakları. Milli Değerleri Koruma Derneği isimleri ile derneklerin kurulduğu bilgisini veren belediye işçisi, "Bu derneklerin bütün ihtiyaçları kayyum tarafından belediye bütçesinden karşılanıyor, bu dernekte görevli olanlar maaşlarını belediyeden alıyor" dedi.

Bu dernekler de bulunanların AKP rejiminin milis gücü olarak eğitildiğini kaydeden belediye işçisi, bu dernekler eliyle Şırnak halkına Türkçülüğün de dayatıldığını, ilerleyen dönemde bu dayatmaların baskı ve saldırılar şeklinde kendisini göstereceğini kaydetti. Şırnak'ın adeta bir Türk ırkçısı kente dönüştürülmek istendiğine dikkat çeken belediye işçisi, bundan sonra da bu baskıların artarak devam etmesini beklediklerini söyledi.